zywy92 Opublikowano 10 Października 2016 Opublikowano 10 Października 2016 Witam. szukałem ale nie mogę na nic wpaść a mianowicie problem jest taki ze po włączeniu zapłonu po około 20 sec zapala mi się Kontrolka plynu chłodniczego i pisze żeby uzupełnić płyn, płyn jest uzupełniony wiec wychodzi ze coś z czujnikiem, sprawdzałem czujnik na krótko poprzez zmasowanie go ale to nic nie dało, rozebrałem osłonę komputera i jest taka sprawa jeden kabel(Niebiesko-Żółty) leci Prosto pod komputer tam wchodzi w kostki (tak powinno chyba byc) problem jest z 2 przewodem (brązowy) Ponieważ on idzie w stronę komputera i jest zaprasowany z jakimiś innymi 2 grubszymi (brązowymi) przewodami i jednym cienkim(czarnym) i te wszystkie przewody wracają w stronę silnika, I tu moje pytanie wie ktoś gdzie ten (brązowy) kabelek od czujnika powinien iść? prosil bym o jakis schemat, zdjecie cokolwiek bo juz ten błąd doprowadza mnie do skraju nerwów HELP!
prezesik18 Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 ten kabel brązowy to masa. Ogólnie wypnij wtyczkę z czujnika, zewrzyj ze sobą te dwa przewody które są we wtyczce. Jeśli na liczniku będziesz miał spokój, to masz walnięty czujnik.
zywy92 Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 wlasnie zwieralem te styki zesoba nawet za pominieciem kostki, skoro brazowy to masa to trzeba szukac przyczyny w tym niebiesko-zoltym a gdzie on leci? bo wchodzi w kostke pod komputerem a dalej? cos trzeba rozkladac czy gdzie moze byc wina tego? bo juz naprawde nie mam pomyslu. Moze miec na to wplyw przygasajacy wyswietlacz LCD w liczniku? w sensie traci kolory
prezesik18 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Weź jakiś kabelek, z jednej strony pod minusa aku, z drugiej go do wtyczki od czujnika - tylko nie do brązowego tylko do tego drugiego. Jeśli komunikat dalej będzie wywalac, to masę trzeba spróbować podać na wtyczkę przy liczniku. Jesli wtedy będzie spokój to masz uwalony przewód od licznika do wtyczki czujnika.
zywy92 Opublikowano 14 Października 2016 Autor Opublikowano 14 Października 2016 czyli jak bym podlaczyl pod aku masę i nic to jak ciągnąć masę na licznik to w co to wpinac? I co zrobić z kablem tym nie od masy? Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka Wpiełęm sie w -Aku i w czujnik nie w mase i nic sie nie zmienilo. wiec teraz trzeba ciagnac przewod Niemasowy do licznika? ale gdzie? zlokalizowac jak leci oryginalny i w to miejsce go wpiać?
prezesik18 Opublikowano 15 Października 2016 Opublikowano 15 Października 2016 pin 22 niebieskiej kostki przy liczniku- jeśli tam "podasz masę", komunikat nie zniknie, to masz coś uwalone w liczniku. Jeśli zniknie to masz problem z przewodem od licznika do wtyczki czujnika.
zywy92 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Opublikowano 15 Października 2016 Tak zrobię i tak muszę licznik wyjąć bo wyświetlacz umiera. Może to być wina zdychajacego wyświetlacza na przykład. Wyświetlacz jak jest chlodno da się odczytać jako tako ale jak jest ciepło to nie widać nic może to mieć jakiś związek? Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi