Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Fotochrom w B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam A4 B5 z 99' poliftowe (ksenony, itd) Czy da się rozpoznać czy mam lusterka boczne fotochromatyczne? Pytam, bo to prawe, mniejsze mi się jakoś rozlało i chciałem je wymienić. Najpierw było na środku przebarwienie (od przegrzania od podrzewania) a potem tak jakby od góry wszystko poleciało. Dodam, że w środku mam raczej fotochrom, bo też mi trochę od góry jakby się zmienia i na środku na dole lusterka mam jakby czujnik.

Pozdrawiam.

Opublikowano

wyjmij wkład i zobacz ile masz kabli jak 4 podłączone to fotochrom poza tym te starego typu miały obramowke do około wkładu i tak też możesz rozpoznać czy są zewnętrzne fotochromy

Opublikowano

Podczepię się pod temat :decayed: . Mam B5 i nie posiadam fotochromu wewnętrznego ale są wkłady zewnętrzne w wersji fotochrom :co: Były takie opcję w ogóle, tak poza tym to nie zauważyłem aby uaktywniały się podczas oślepiania...

Edytowane przez Norbas

Opublikowano
  • Autor

Takie mam lusterka (prawe jest do wymiany):

20161011_181046.jpg

20161011_181116.jpg

Z tego co napisałeś, to takie jest bez fotochromu, jednak w nocy na pewno są ciemniejsze (nie pamiętam jak w dzień). Dodatkowo znalazłem na allegro:

http://allegro.pl/audi-a4-b5-lift-lusterko-fotochromatyczne-prawe-i5691228046.html#thumb/1

Wygląda tak samo i też jest napisane że fotochromatyczne... To jak w końcu?

Opublikowano

wyglądają jak fotochromy

może być ze środkowe masz zepsute i nie steruje zewnętrznymi

Podczepię się pod temat :decayed: . Mam B5 i nie posiadam fotochromu wewnętrznego ale są wkłady zewnętrzne w wersji fotochrom :co: Były takie opcję w ogóle, tak poza tym to nie zauważyłem aby uaktywniały się podczas oślepiania...

ty masz nowszego typu bez ramki i dla tego nie oslepiaja haha

Opublikowano
  • Autor

A wiesz może gdzie dostać takie wkłady z fotochromem? O ile w ogóle to możliwe, bo szukałem trochę i jedynie taki link znalazłem co wcześniej podałem :(

Opublikowano

cierpliwość i ochota w znalezieniu , ciężko dostać takie coś ale się trafia , mosisz szukać

Opublikowano
  • Autor

Ale rozumiem tylko używka?

Opublikowano

wyglądają jak fotochromy

może być ze środkowe masz zepsute i nie steruje zewnętrznymi

ty masz nowszego typu bez ramki i dla tego nie oslepiaja haha

Dalej rozmawiamy o B5 czy piszesz o B7? :P

W B5 mam z czarną ramką i takie tylko w b5 widziałem

Ale rozumiem tylko używka?

Możesz e Aso tylko sprawdź cenę przed :D
Opublikowano

tak Norbert masz rację tylko z ramka były

Opublikowano

Tylko kurcz czemu mam zwykłe manualne lusterko na szybie zamiast fotochromu :eusathink: Nie widziałem jeszcze takiej konfiguracji ....

Opublikowano

Tylko kurcz czemu mam zwykłe manualne lusterko na szybie zamiast fotochromu :eusathink: Nie widziałem jeszcze takiej konfiguracji ....

Bo wewnetrzny padł i ktos go wymienił na manualne
Opublikowano

taka opcja też może być

szukaj czegoś z c5 bo to chyba to samo lusterko co w b5

Opublikowano

Musze jeszcze ogarnąć wlepę w bagaju żeby mięć pewność. A szyba nie powinna być z takim czarnym paskiem od podsufitki do mocowania ?

No i masz wystarczyło kody ogarnąć :facepalm: Faktycznie ktoś chyba nie miał ochoty kupować nowego lusterka które zostało uszkodzone :decayed: Ale to się naprawi :kox:

Opublikowano

tego akurat nie wiem czy mosi być pasek

Opublikowano

Pasek nie musi byc ale sprawdź czy masz kostkę gdzies w podufitce, a jak ktos ją wyciął to kup lusterko z kostką bo ona specyficzna jest, malutka

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do dopiero za jakiś czas. Najpierw ludzie płacą za wypas a jak się zepsuję to wymieniają na zwykłe bo koszta. Rozumie jakby to było przy 2 lub 3 właścicielu ale ja kupiłem auto od pierwszego właściciela, który go konfigurował :facepalm::decayed: