Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co byście zrobili z tymi uszkodzeniami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ;)

Małe pytanko do Was ;) Ostatnio moje a4 zostało uszkodzone.. Najbardziej oberwał zderzak i sam nie wiem co z tym zrobić... Wszystkie elementy w samochodzie są oryginalne i niemalowane, średnio uśmiecha mi się oddać zderzak do malowania jakiemuś Januszowi, który zrobi to byle jak.. czy jest opcja kupić nowy oryginalny zderzak już w kolorze w jakimś aso czy czymś i jaki to byłby koszt?
Niżej zdjęcia i oczywiście pytanie co byście zrobili na moim miejscu?

zdjecia: http://pokazywarka.pl/a4b7/

Opublikowano

Jakas tam wgniotka jest czy tylko przetarty lakier obcy z twoim????

Jezeli tak to sa ludzie którzy ci zrobia blizej oryginału, jezeli nie to wolał bym wyrownac szpachla i polakierowac.....

Wiem co czujesz bo ja tez walcze zeby było jak ori nawet 13 letnie auto ale albo PLN wchodzi w gre badz inne złosliwe rzeczy....

Opublikowano

spróbuj to najpierw spolerować i zobacz jaki będzie efekt bo być może znośny i nic z tym nie rób, co do lakierowania, to tylko plastik i dobry lakiernik ogarnie to tak żeby wyglądało jak ori a grubości lakieru i tak 99% nie sprawdzi bo niema czym, tyle że koszt tego będzie zapewne ze 4 stówki, a przy tej kwocie to można kupić bez problemu ładny zderzak. W Twoim wypadku jak już byś chciał koniecznie robić lub zmieniać ten zderzak to bym się pokusił o sline'a :)

Opublikowano

Na tym zderzaku to nawet do szpachlowania nic nie ma. Wyrównać szlifierką oscylacyjną, zapodkładować i polakierować albo cały albo pół do grilla.

Tak jal zrobiłem to tutaj>>> http://a4-klub.pl/index.php?/topic/83552-all-naprawa-porysowanej-powloki-lakierniczej

Nie widzę sensu wymieniania zderzaka w tym przypadku.

Opublikowano
  • Autor

Wgnieceń nie ma żadnych na szczęście, ani na zderzaku ani na błotniku, tylko otarcia + w 2 miejscach wielkości około 1cm takie coś - http://pokazywarka.pl/qd96a5/(przepraszam za jakość - zdjęcie zdjęcia) :)

Opublikowano

No tego nie spolerujesz, niestety, chyba bez szpachli sie nie obejdzie .... Daj znac jak sorawę załatwisz. Zawsze pozostaje kupno nie uszkodzonego w kolorze :)