Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

FIS-komunikaty navi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od roku posiadam A4 B6 silnik ALTsedan 2001r.Kupiłem z radiem innym, niż fabryczne. Ostatnio zminiłem na fabryczny Chorus 2 i było ok.,wyświetlanie na FIS-e danych z radia, zał/wył z kluczyka,ale brak GALA.Wczoraj mechanik od car -audio spolszczył mi navi na FIS-e i komunikaty navi są prawidłowe,ale brak głosu lektora(wcześniej, na niemieckiej też nie było).Po rozkładzie ISO zorientowałem się,że prawdopodobnie powinna być podłączona kostka w sekcji D, by był głos lektora.Problem w tym,że nie mogę tej kostki znależć w aucie i nie wiem,czy powinna być w aucie z tego rocznika.Może ktoś miał podobnie.Bardzo proszę o radę w tym temacie. Pozdrawiam--ak

Opublikowano

A może masz całkiem przyciszone?

Czy wchodząc w MENU nawigacji możesz pogłośnić komendy głosowe? czy coś wtedy słychać w głośnikach?

Opublikowano
  • Autor

Menu:RADIO/NAV jest od 0,kręcąc gałką w lewo do -1......-10,ale już próbowałem tym ustawić;bez efektu.BNS 4.1.Nie wiem,jaką drogą sygnał lektora dociera do radia, czy przez CAN-BUS,czy prezez tą kostkę D.

Opublikowano

Nie wiem,jaką drogą sygnał lektora dociera do radia, czy przez CAN-BUS,czy prezez tą kostkę D.

W Concert II poprzez czerwoną kostkę.

499000aaf744154bmed.jpg

Edytowane przez Fido

Opublikowano
  • Autor

Dzięki,to już teraz wiem, jutro dokładnie przeszukam za radiem,pewnie musi tam ta kostka gdzieś być.Te kabelki z kostką prawdopodobnie powinny iść od strownika, koło ręcznego hamulca,ale nie jeatem pewien.

Do tej czerwonej kostki (fotka) wchodzą 2, czy 3 kabelki?

Opublikowano

To zależy od wyposażenia.

U mnie jest 3 bo nie mam fabrycznie telefonu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak,teraz się dopatrzyłem na tej fotce.Co dotyczy sygnału GALA,to chyba trzeba coś aktywować w sterownku.Dzięki za podpowiedż i fotkę.Napiszę,jak to naprawię.

Niestety,przeszukałem za radiem i nie znalazłem tej czerwonej kostki, ale jest wolna kostka zielona (C2)i do niej podpięte 2 kabelki i jeden-biały niepodpięty.Zastanawiam się jak u Niemca działała navi.Auto osobiście sprowadziłem z Niemiec i nic w Polsce nie było robione z elektryką, poza zmianą radia z Calgary MP35,na Chorus2.Jakby ktoś miał schemat,lub podał,skąd jest podłączona ta czerwona kostka, to może po demontażu konsoli, bym to podłączył.Po niedzieli wezmę się za demontaż.

Tak,teraz się dopatrzyłem na tej fotce.Co dotyczy sygnału GALA,to chyba trzeba coś aktywować w sterownku.Dzięki za podpowiedż i fotkę.Napiszę,jak to naprawię.

Niestety,przeszukałem za radiem i nie znalazłem tej czerwonej kostki, ale jest wolna kostka zielona (C2)i do niej podpięte 2 kabelki i jeden-biały niepodpięty.Zastanawiam się jak u Niemca działała navi.Auto osobiście sprowadziłem z Niemiec i nic w Polsce nie było robione z elektryką, poza zmianą radia z Calgary MP35,na Chorus2.Jakby ktoś miał schemat,lub podał,skąd jest podłączona ta czerwona kostka, to może po demontażu konsoli, bym to podłączył.Po niedzieli wezmę się za demontaż.

We wtorek byłem u mechanika i on też nie znalazł tej czerwonej wtyki navi/tel,tylko do licznika jest dołączona mała,czarna kostka z 3 cienkimi kabelkami, podobnymi do tych z fotki,ale wyjścia do radia żadnego nie ma.Nie ma też żadnego śladu uciętych kabli.Już nie wiem,jak to działało w niemczech.Może jednak po CAN-ie?Może trzeba coś aktywować WAG-iem w radiu?Zauważyłem,że jak radio gra, a ja wchodzę w funkcję navi, regulującą głośność komunikatów,to radio jakby nieznacznie się ściszało i podgłaśniło w miarę regulacji w navi.Pomoże ktoś rozgryżć tą zagadkę-choćby dla potomnych?

Witam ponownie.W "geście rozpaczy" zadzwoniłem do speca od navi,zażyczył sobie 200z.,bo musi rozebrać słupek i próg,by wyprowadzić 3 kabelki.Zrezygnowałem z usługi i postanowiłem dociec co to jest ta zielona kostka mini iso C2 z dwoma kabelkami pin 7 -8 i jednym kabelkiem niepodłączonym. Uciąłem kabelki,a że nie miałem ori kostki, zastosowałem wolną kostkę głośnikową,podłączyłem te kabelki,kolory okazały się takie same,jak na fotce od Fido,no i lektor się odezwał.To ta zielona kostka wprowadziła mnie w błąd. Dzięki ci,Fido.

Opublikowano

:hi:

Cieszy mnie to że pomogłem.