Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki internet na odludziu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie w niedługim czasie czeka mnie przeprowadzka do miejscowości w której nie ma internetu kablowego nie mówiąc już o światłowodzie.. Więc jestem skazany na LTE.

Orientuje się ktoś z was z jakiej firmy go wziąć ? Na razie jest T-mobile, wcześniej był z Plusa ale konkretnie nie dawał rady. Cena nie gra roli, dobrze jakby dało się na nim czasem pograć PVP i obejrzeć film bez zacinek.

Do tej pory użytkowałem światłowód 100mb,

Pozdrawiam

Opublikowano

Albo musisz sobie kupić antene lte i poprawić zasięg albo popytać tubylców czy jest radiowka

Opublikowano

odpal sobie takze mape zasiegu danego dostawcy

Opublikowano

Ja również szukałbym radiówki. Ja u siebie mam już ponad 2 lata i złego słowa nie powiem. Filmy z yt,cda itd bez problemu,granie na konsoli po necie to samo. A w międzyczasie testowałem Internet od Plusa tak chwalony i reklamowany...a wyszła żenada taka że szkoda gadać...

Opublikowano

Napisz adres, pracuję w branży, może uda się znaleźć coś lepszego niż LTE (jak cena nie gra roli to na pewno będzie się dało) ;)

Edytowane przez matig7

Opublikowano

Internet satelitarny. Ale to już są wyższe koszta niż założenie radiówki.

Opublikowano
  • Autor

Matiq, poszło PW. Radiówka to chyba najlepsze wyjście :). Cena nie gra roli ale internet satelitarny z limitem za 150zł miesiecznie w tych czasach mnie raczej nie ratuje haha.

Opublikowano

Nie ma się co bać radiówki ;) U mnie przez tyle czasu to może z 3 razy internetu nie było kilka h. U mnie jeszcze plus taki że mam numer bezpośrednio do nich a nie jakieś śmieszne bok.

Ping u mnie na radiu średnio około 50 i żadnych spadków nawet jak pogoda lipna

Edytowane przez rybus85

Opublikowano
  • Autor

Zanim pojawił się u mnie światłowód przez 4 lata miałem radiòwke i też nie narzekalem, dało się grać oglądać filmy bez scin itd. Na dodatek net się rozchodził na 3 kompy.

Obawiam się tylko, że w miejscowości do której się przeprowadzam nie da rady założyć radiowki. Dziura totalna.

Opublikowano

To bierz startery z sieci i testuj ;) Pakiety które dają na sam początek za darmo powinny wystarczyć do testów. No i warto sprawdzić mapki zasięgu i najbliższe TBSy

Opublikowano

1. Popytaj tubylców czy w regionie jest internet radiowy, jeżeli nie to jesteś skazany na 3G/4G

2. Kup startery Orange, Plus, Play, T-Mobile i testuj...

3. Do zestawu LTE pewnie trzeba będzie kupić porządną antenę.

Edytowane przez cabanmat

Opublikowano
  • Autor

Te karty lte to się do routera wkłada czy jak to działa ?

Mimo wszystko liczę na tą radiowke. Mam nadzieję że kolega matig coś zaradzić. ?

Edytowane przez konkretny ktoś

Opublikowano

podeślij adrs na PW. może uda się zrobić symetryka. napisz też jaka prędkość Cię interesuje.

Opublikowano

Do LTE to musiałbyś mieć dość blisko antenę. 5-7km. Inaczej będą problemy z prędkościami

Opublikowano

Testy LTE możesz robić przecież nawet w smartfonie :)

Jak chcecie osiągnąć tego symetryka ?

Opublikowano

moja firma robi symetryki po radiu/światłowodzie. wszystko zależy gdzie to ma być i jaką chcesz prędkość.