Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"Strzał" w głośnikach po włączeniu radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Radio symphony 2, instalacja ori, nic nie modyfikowane. Od początku: kilka miesięcy temu odpowiem akumulator i po podpięciu, w głośnikach (tylko tył, czyli coś od wzmaka) słychać głośny strzał/ skok napięcia (nie wiem) i wszystko pózniej gra normalnie, jest tez tak gdy przekręcam na zapłon lub przełączę z pozycji 0 na postojowe. W między czasie wszystkie głośniki wymieniłem na bose (problem pozostał) wzmacniacz podpiąłem tez od bose ale tylko na chwile (problem nadal był). W ostatnim czasie po dłuższym postoju nie mogłem odpalić auta (akumulator) i tak kilkukrotnie, wiec odpowiem kostkę przy wzmacniaczu i akumulator narazie nie pada, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy powód. Miał ktoś coś podobnego, zna rozwiązanie?

Link do mojego nagrania problemu: https://drive.google.com/open?id=0BzV8Ae-KDNbBVnlfb21scEE5WkU

Pozdrawiam i liczę na pomoc :)

Opublikowano

zwarcie masz gdzieś w instalacji

Opublikowano
  • Autor

A bywa gdzieś w instalacji jakieś newralgiczne miejsce od którego mógłbym zacząć poszukiwania zwarcia? Myśle ze moze przy radiu bo jedynej ono było było kilkukrotnie wyjmowane a reszta nie ruszana, ale moze jakiś inny pomysł :/

Opublikowano

Skoro wymieniłeś wzmak i problem jest nadal to stawiam na 99%ze radio .pożycz od kogoś inne i zobaczysz .

Opublikowano

sprawdź kostkę radia i antenę u mnie kiedys jak była wysuwana antena to robiła zwarcie w radiu i przy odpaleniu i wyłączeniu zapłonu tak strzelało w głosnikach

Opublikowano
  • Autor

Skoro wymieniłeś wzmak i problem jest nadal to stawiam na 99%ze radio .pożycz od kogoś inne i zobaczysz .

Myśle ze gdyby to było radio to tez przednie głośniki by sie odzywały a tutaj tylko tylne. Posprawdzam dziś kostki z tyłu radia i dam znać czy pomogło
Opublikowano

Nie koniecznie ,bo radio podaje volty na wzmak i jeśli coś się upalilo to będa biły tylko głośniki z pod wzmaka. Sam mam właśnie przykład jak w drugim aucie sharanie mam zamontowany sub pod wzmakiem i z jednego radia bije w sub jak u ciebie a z drugiego cisza :-)

Opublikowano

Nie koniecznie ,bo radio podaje volty na wzmak i jeśli coś się upalilo to będa biły tylko głośniki z pod wzmaka. Sam mam właśnie przykład jak w drugim aucie sharanie mam zamontowany sub pod wzmakiem i z jednego radia bije w sub jak u ciebie a z drugiego cisza :-)

zrób tak jak wyzej kolega pisze zanim całą instalacje sprawdzisz niepotrzebnie a okaze się że radio było winowajcą :) ja tez bym pierwsze co to podmienił radio i sprawdził

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem z tylu kostki, antenę itp problem nadal jest, chyba bede musiał poszukać kogoś z radiem i podmienić tak jak mówicie :/

Opublikowano

U mnie przewód głośnikowy w drzwiach był ulamany i leżał zamoczony w wodzie i robił zwarcie pozdrawiam