mokom69 0 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 witam zauważyłem w aucie problem. juz dwa razy przytrafilo mi ise ze podczas jazdy po duzych dolach wlacza mi ise kontrolka ABS nie wiem czym to spowodowane jesli ktos mial podobny problem prosze o pomoc [ Komentarz dodany przez: wojtas-audi: 22-02-2007, 22:55 ] Nazywaj tematy normalnie !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
czako 0 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 mozliwe ze cos z czujnikem przy kole wyciagnij i przeczysc zbiera sie tam duzo opiłek i one daja popalic Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 A możliwe też, że masz zbyt duży luz na łożysku (pewnie tylnym) i w momencie wjazdu w dużą dziurę zmienia się odległość tarczki od czujnika i sterownik ABS to wykrywa. PS: a może masz mało płynu hamulcowego? Sprawź jego stan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokom69 0 Posted February 22, 2007 Author Share Posted February 22, 2007 plyn mam bo sprawdzam regularnie alemozliwe ze z tym luzem bo typowo na mojej ulicy sa teraz olbrzymie dolki i jak jade to chcac niechcac zawsze w jakis wjade wiec moze od tego. a jak go wyciagnac i obczyscic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czako 0 Posted February 23, 2007 Share Posted February 23, 2007 jezeli chodzi ci o czujnik to odkrecasz kolo i za tarcza jest czujnik trzeba go delikatnie złapac i przekrecajac nim delikatnie w lewo i w prawo ciagnac do siebie potem przeczysc go plynem ale nie moze byc tłusty wsadz z powrotem i dobrze doscisnij pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mokom69 0 Posted February 23, 2007 Author Share Posted February 23, 2007 ok dzieki wiec postaram sie to zrobic. dzieki i pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts