1pt 0 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Po wymianie pęknietego tłoka silnik pracuje mi o wiele głosniej, odczuwam równiez wibracje. Mechanik mówi mi, że to nie możliwe aby hałas silnika się zwiększył. Wymieniona została również uszkodzona poduszka czyli - według niego silnik osadzony jest sztywno - co zwiększyło drżenie nadwozia. - Prosze o info co Wy myślicie na ten temat? Obawiam sie że mechanik nie mówi mi do końca prawdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerwony baron 0 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 jak po wymianie poduszki na nową ,nowa moze przenosić wieksze drgania???????? :eek: przecież wymieniłeś żeby nie przenosiła . wstawił ci odpowiednią poduszke? gumowoolejową? ......... coś kręci Link to comment Share on other sites More sharing options...
spanky 7 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 chyba mechniak odwalil jakas fuszerke .... jezeli tego nie bylo przed wymiana to wacaj do niego i niech poprawi robote .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted February 22, 2007 Share Posted February 22, 2007 Pytanie podstawowe. Wyważał tłok, porównywał jego masę z pozostałymi? Różnica w masie o 5 gram może spowodować nawet urwanie korby. Sprawdzić korekcję dawek dla poszczególnych cylindrów, może znacząco zmieniła się na tym tłoku kompresja w porównaniu z innymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts