Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba w analizie błędów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , ostatnio podpiąłem komp i okazało się że mam kilka błędów które nie wiem jak ugryźć ... Mianowicie chodzi mi o takie komunikaty:

00668 Napięcie instalacji; zacisk 30. Dolna wartość skrajna przekroczona. Górna wartość skrajna przekroczona. Przerwa / zwarcie z masą. Za niski sygnał. Niezrozumiały ... Nie rozumiem tego komunikatu oraz o jaki zacisk chodzi tak samo gdzie mogę go znaleźć.

65535 (Kody błędów) Uszkodzenie komputera sterującego. Zwarcie z plusem.

Kiedys próbowałem się za to zabrać ale jakoś nie wiedziałem jak.To jest ten komp który znajduje się pod maską przy szybie od strony kierowcy ?? Czy gdzieś w środku ?

Kolejny to jest czujnik temperatury , gdzie go znaleźć i jak rozwiązać problem ? Czytałem coś iż jest on bardzo wytrzymały tylko jakieś kostki trzeba zobaczyć czy coś ?

Z góry dziękuję za pomoc!!

Opublikowano

00668 Napięcie instalacji; zacisk 30. Dolna wartość skrajna przekroczona. Górna wartość skrajna przekroczona. Przerwa / zwarcie z masą. Za niski sygnał. Niezrozumiały ... Nie rozumiem tego komunikatu oraz o jaki zacisk chodzi tak samo gdzie mogę go znaleźć.

ten błąd najprawdopodobniej spowodowany był odłączeniem akumulatora. Czy po jego skasowaniu występuje nadal??

Opublikowano

Po pracy podłącze kompa i wykasuje go to napisze.Wyczytałem , że może to być spowodowane słabym akumulatorem ? Jest to prawda ? Mam stary akumulator co prawda przy wiekszych mrozach szwankuje i musze kupić nowy może to jest to ?