Jump to content
IGNORED

Rodzaje turbosprężarek 150-180

Recommended Posts

Posted

Witam,

jest tu ktoś, kto ma wiedzę na temat różnic pomiędzy turbinami 150, a 180km? Chodzi mi tylko o oznaczenia. Kupując używaną ze 180km, nie chciałbym łyknąć przez niewiedzę takiej samej jak mam w 180. Są na nich oznaczenia. Jakie powinny mieć turbiny ze 180 konnego silnika?

Posted

yyyy, ale to z linka to nie turbo od 2.5 TDI...

Ogólnie turbo z 150 i 180KM jest takie samo.

Posted

o kurde nie doczytałem o jaką pojemność chodzi , rzeczywiście to nie od 2,5TDi tylko od 1.8T

Posted

180 konne silniki z zewnątrz są takie same jedynie wirnik mają większy a jak chcesz uzyskać większą moc to proponuje originale turbo zregenerować i przerobić na hybryde dobre strojenie i będzie ogień :D

Posted

o kurde nie doczytałem o jaką pojemność chodzi , rzeczywiście to nie od 2,5TDi tylko od 1.8T

Nie szkodzi, poklikałem i dotarłem do 2.5tdi ;)

180 konne silniki z zewnątrz są takie same jedynie wirnik mają większy a jak chcesz uzyskać większą moc to proponuje originale turbo zregenerować i przerobić na hybryde dobre strojenie i będzie ogień :D

Tak głęboko w rzeźbę wolałbym się nie pchać. Chcę to poskładać na częściach z rynku wtórnego. Po wyszukaniu, że 150/180 mają takie samo turbo rozważam zakup używanej 2.7tdi/3.0tdi i zmianę sterowania na podciśnieniowe. Ale pytanie czy ona pod kolektor wydechowy będzie pasowała i do wydechu? Raczej nie skoro jest dużo większa?