Pawci_o Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Witam, jestem na etapie wymiany silnika, mój jest wyjęty i zrobiłem zdjęcie oznaczeniu skrzyni biegów - jak widać na poniższym foto, proszę o pomoc w odczytaniu jaki jest kod tej skrzyni: na moje oko FEC ale pewien nie jestem - skrzynia 5 biegowa, 1,9 tdi AWX. i drugie pytanie - kupiłem silnik ze skrzynią od skody Superb - silnik ma oznaczenie AWX a skrzynia: FHN pytanie czy ta skrzynia będzie pasowała do A4 b6 avant ? no i czy jest możliwość sprawdzenia różnicy przełożeń - chodzi mi o poczytanie czy jest gdzieś rozpiska przełożeń mojej skrzyni i tej od skody ? Edytowane 10 Listopada 2016 przez Pawci_o
MemberA4 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) tak to jest skrzynia FEC jeśli chodzi o różnice to masz Jak widać przełozenia są takie same Edytowane 10 Listopada 2016 przez MemberA4
Gość Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 FHN to najdluzsza skrzynia 5 wiec zakladaj,w skodzie lapy skrzyni sa z boku a w audi trzyma sie od spodu,sprawdz czy masz w niej otwory na sruby,jak sa to zakladaj.
Pawci_o Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 ale moja skrzynia jest dobra, otwory w tej ze skody są- sprawdzałem - myślałem założyć na mojej tylko tą ze skody pewnie zostawię w razie jak mi się moja posypie to będę miał na wymianę. ta ze skody ma przejechane 50 tyś mil tak samo jak silnik więc chyba warto ją zostawić.
MemberA4 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 skrzynia od skody ma flansze półosi o wymiarze 130mm a Twoja FEC ma 88mm wiec jeśli tylko podpasują to mozna przełozyć bo bez tego Twoje półośki nie podejdą
Pawci_o Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 skrzynia od skody ma flansze półosi o wymiarze 130mm a Twoja FEC ma 88mm wiec jeśli tylko podpasują to mozna przełozyć bo bez tego Twoje półośki nie podejdą Dziękuję za informację- teraz mam praktycznie wszystko na wierzchu więc sprawdzę czy będą pasowały.. ale chyba warto ją zostawić na półce...?
dynamiquedci Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 A superb nie ma silnika poprzecznego? Bo octavia z tego co wiem ma poprzeczny Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
MemberA4 Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Karol pierwszy superb to to samo co passerati b5 tylko niby trochę luksusu dodali
Pawci_o Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Opublikowano 13 Listopada 2016 nie wiem,jak ma silnik, z tego co widziałem to wzdłużnie bo silnik i skrzynia są identycznie montowane jak w B6 - silnik podszedł P&P do mojej audiczki i jak na razie śmiga - skrzynię zostawię na wszelki wypadek jak by moja odmówiła posłuszeństwa.
MemberA4 Opublikowano 14 Listopada 2016 Opublikowano 14 Listopada 2016 (edytowane) koledo a powiedz tak poza tematem co się stało z Twoim 1.9 skoro musiałeś wymienic go? wyzionał ducha? Edytowane 14 Listopada 2016 przez MemberA4
Rekomendowane odpowiedzi