Jump to content
IGNORED

Wygłuszenie drzwi

Recommended Posts

Posted

Witam czy przy wygłuszaniu drzwi trzeba wygluszyc wszystkie blachy w drzwiach? Tzn od wewnetrznej strony bo sa dwie blachy wewnetrzna i zewnetrzna czy wystarczy tylko ta zewnetrzna? Czy jest sens robic to kiedy mam zamontowany glosnik do boczku? Bo seryjnie glosniki montowane sa do boczka i tak wlasnie mam zamontowane.

Posted

Zewnętrzna tylko, chodzi o to, aby jak najmniej dźwięku opuszczało samochód ;)

Posted (edited)

Jak to zewnętrzna i wewnętrzną ?gdzie my mamy w b5 wewnętrzną? Te drzwi fabrycznie to przekleństwo do car audio :-(.żeby zrobić porządnie te drzwi musiałem wpakować prawie 2 tys zeta .ps. zobacz w naszych projektach moje wygluszenie .temat "nowe granko w sedanie a4b5"

Edited by nina_chudu4
Posted

Chodziło mu pewnie o tą cienką blaszkę do której zamocowany jest boczek i silniczek do dźwigania szyby wraz z szynami. Nie koniecznie trzeba wydawać 2 tyś. na profesjonalne wygłuszenie, te najtańsze już robi różnice bo i muzykę lepiej słychać, i szumów mniej z otoczenia dociera do naszego ucha.

Posted

Napewno nawet wygluszenie samej zewnętrznej i danie pianki na tapicerkę sporo wnosi ale jeśli nie zamkniemy tych drzwi w kształt pudła to można zapomnieć o zejściu basu i kicku.