Wojtek_A4 Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Mam pytanie. Jak wygląda sprzedaż prze paypal. W necie jest bardzo dużo pozytywnych jak i negatywnych opinii. Mam okazje cos sprzedać Panu do Szwecji i oczywiście wybral ta forme platnosci. Jakie sa zagrozenia dla sprzedającego? Czy kupujący może mnie jakos oszukać? Czy pieniądze mogę wypłacić od ręki? Będę wdzięczny za kazda opinie osob , które maja z taka forma platnosci doczynienia na codzien - nie teoretykow
griga-st Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Coś koło 4% od sprzedającego.... Transakcje sprawdzane w czasie rzeczywistym. W razie niejasności dzwonią. Używam od kilku lat.
car_diag_cork Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 (edited) Paypal to moim zdaniem najbezpieczniejsza forma płatności za zakupy w internecie na dzień dzisiejszy. Używam od kilku lat na ebay-u i innych stronach i nigdy nie miałem żadnego problemu. Jedyna niedogodność to tak jak napisał griga-st, że jako sprzedający musisz oddać jakiś % od sprzedaży. No chyba, że kupujący użyje drugiej opcji płatności czyli "Friends and Family. W przypadku tej opcji Ty nie oddajesz nic ale kupujący nie może wtedy ubiegać się o zwrot pieniędzy z paypal jeśli coś będzie nie tak z zakupionym przedmiotem. Pieniądze możesz przelać na swoje konto w banku w każdej chwili ale warunkiem jest dodanie i potwierdzenie konta bankowego w paypal. Edited November 14, 2016 by car_diag_cork
griga-st Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Kasa jest natychmiast przelewana. Problem jest zawsze z bankiem bo trzeba czekać na zaksięgowanie. Ale to nie ma nic wspólnego z PayPalem.
Recommended Posts