Jump to content
IGNORED

paypal - zagrozenia, watpliwosci.

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie.

Jak wygląda sprzedaż prze paypal.

W necie jest bardzo dużo pozytywnych jak i negatywnych opinii.

Mam okazje cos sprzedać Panu do Szwecji i oczywiście wybral ta forme platnosci.

Jakie sa zagrozenia dla sprzedającego?

Czy kupujący może mnie jakos oszukać?

Czy pieniądze mogę wypłacić od ręki?

Będę wdzięczny za kazda opinie osob , które maja z taka forma platnosci doczynienia na codzien - nie teoretykow :)

Posted

Coś koło 4% od sprzedającego.... Transakcje sprawdzane w czasie rzeczywistym. W razie niejasności dzwonią. Używam od kilku lat.

Posted (edited)

Paypal to moim zdaniem najbezpieczniejsza forma płatności za zakupy w internecie na dzień dzisiejszy. Używam od kilku lat na ebay-u i innych stronach i nigdy nie miałem żadnego problemu. Jedyna niedogodność to tak jak napisał griga-st, że jako sprzedający musisz oddać jakiś % od sprzedaży. No chyba, że kupujący użyje drugiej opcji płatności czyli "Friends and Family. W przypadku tej opcji Ty nie oddajesz nic ale kupujący nie może wtedy ubiegać się o zwrot pieniędzy z paypal jeśli coś będzie nie tak z zakupionym przedmiotem.

Pieniądze możesz przelać na swoje konto w banku w każdej chwili ale warunkiem jest dodanie i potwierdzenie konta bankowego w paypal.

Edited by car_diag_cork
Posted

Kasa jest natychmiast przelewana. Problem jest zawsze z bankiem bo trzeba czekać na zaksięgowanie. Ale to nie ma nic wspólnego z PayPalem.