Opublikowano 14 Listopada 20169 l Witam Kolegów, Jest taki problem. Przy odpalaniu na zimnym silniku ( szczególnie teraz jak temp. jest trochę niższa) pojawiają mi się na blacie kontrolki ABS i poziomu płynu hamulcowego, towarzyszy temu sygnał dźwiękowy. Mówię od razu, że poziom płynu jest ok. Później jak silnik się zagrzeje problemu nie ma i mogę gasić i odpalać ile chcę i nic nie świeci, nic nie piszczy. Zauważyłem tylko, że mam delikatnie pęknięty zbiorniczek na płyn. Na górze, z dala od czujnika poziomu. Może to mieć jakiś wpływ? Myślałem, że może aku nie jest doładowany, bo robię przeważnie krótkie odcinki, ale doładowałem i nie pomogło. Z góry dzięki za pomoc, Pzdr.
Opublikowano 14 Listopada 20169 l ABS działa normalnie? Sprawdź czy masz błędy odnośnie komunikacji z ABS.
Opublikowano 16 Listopada 20169 l Naładuj akumulator i będzie dobrze. przy słabym aku podczas odpalania sterownikowi absu brakuje prądu na testy i wykrywa to za błąd. naładuj i będzie po problemie pozdrawiam
Opublikowano 17 Listopada 20169 l Autor Naładuj akumulator i będzie dobrze. przy słabym aku podczas odpalania sterownikowi absu brakuje prądu na testy i wykrywa to za błąd. naładuj i będzie po problemie pozdrawiam Tak jak pisałem wyżej aku naładowałem i to nie pomogło.