Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B7 1.8t 163] Brak mocy , Tryb awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czasu mam problem z moim autkiem. Mianowicie chodzi o to ,że samochód nie ma mocy (Podejrzewam ,że to przez tryb awaryjny ,który prawdopodobnie się załączył)

W samochodzie w wykasowaniu błędów turbina itp działa ,ale po przejechaniu jakichś 50-100 km zapala się "Check engine" i auto traci moc.Podejrzewam ,że może to być przez dolot jakiegoś lewego powietrza. Co o tym myślicie ?

Jest jeszcze jeden problem ,który może być z tym związany. Auto jest powypadkowe i Ojciec sam je składał. Podczas wypadku doszło do uszkodzenia jednego z dwóch dolotów powietrza "rozerwał się" i Ojciec zacisnął owy wlot kombinerkami na stałe taką zaciskiem za oba ramiona ,ponieważ gdy został zamieniona uszkodzona część dolotu na nową to samochód bardzo dziwnie parkodze i zasaysa korek od oleju.

Zapomniałem dodać ,że auto jest w lpg i te wszystkie objawy występują takie same na gazie i benzynie.

Błędy z programu diagnostycznego delphi :

16804- Sprawność katalizatora za mała (Bank 1) -Stały

17536- Mnożąca adaptacja paliwa, blok 1 ; mieszanka uboga - Stały

17511- Sonda lambda 1 blok 1 , podgrzewanie sondy lambda ; Niskie wskazania

Edytowane przez marek659

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia przepływomierza (czy brudny), sond lambda i kabli od nich.

Sonda za katalizatorem odpowiada za komunikat o sprawności kata
Sonda przed katem odpowiada za skład paliwa - w Twoim przypadku komputer odbiera informację że mieszanka jest bardzo uboga i tnie moc, żeby nie przetopić silnika temperaturą spalin ;)

Opublikowano
  • Autor

A co sądzicie o tym lewym powietrzu ? Występują takie objawy czy może się mylę z tą diagnozą ?

Opublikowano

Zrob logi dynamiczne, bedzie mozna cos powiedziec, dolot pod katem nieszczelnosci tez do sprawdzenia.

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki dzięki za udzielanie pomocy :) Dodałem coś ważnego w głównym poście co może zmienić cały obraz sytułacji.

Mam interfejs delphi i chyba tam nie da rady zrobić logów dynamicznych :( Mogę podać konkretne wartości z silnika w danym momencie.

Edytowane przez marek659

Opublikowano

Pokaż zdjęcie owego naprawianego dolotu.

Co do interfejsu, to kup sobie viakena za 40pln i zainstaluj vag-coma 311.2 albo kup licencję na VCDS Lite 1.2 (25$ bez prawa do transferu na inny komputer).

No i zapraszam na lokalne spotkania a4-klubu, pewnie ktoś będzie miał interfejs przy sobie :)

Opublikowano
  • Autor

Macie fotki :D Proszę się nie śmiać :)

DSC_0091.jpg
DSC_0089.jpg
15211550_1236450873080321_1793491686_n.j
15204167_1236450876413654_635103440_o.jp

@Ref

Wie może ktoś od czego dokładnie jest zaciśnięty przewód ? Lub jakieś informacje o nim ?