Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż blow off

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chce u siebie zamontować taki zawór hybrydę i teraz pytania:

Czy da rade to ogarnąć samemu chodzi mi o montaż czy trzeba się gdzieś z tym wybrać?

Czy coś z tego mogę wybrać?

http://allegro.pl/epman-zawor-upustowy-blow-off-do-diesla-diesel-i6419521025.html?reco_id=ef9812dd-b756-11e6-9b41-b8ca3a6ab870&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9

http://allegro.pl/blow-off-bov-dv-vw-audi-tt-s3-225km-hybrydowy-i6621830961.html#

No i jeśli się samemu da to jak to mniej więcej ogarnąć?

Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Miałem u siebie ten Epmana i mogę polecić jak najbardziej , jak masz jakie kolwiek zdolności mechaniczne to 5 min roboty wystarczy odkrecić DV 3 śruby pomiedzy turbo a DV wstawić blow off przykręcić 3 śrubkami i śmiga :)

Edytowane przez maciek333

Opublikowano
  • Autor

I nie wywalało ci żadnych błędów czy tam jakieś falowanie obrotów? Bo o to mi chodzi, żeby się z tym później nie użerać. I wystarczy tylko wsadzić blow off pomiędzy i tyle? nic więcej nie muszę podpinać czy coś? bo tam jakieś kabelki widzę są itd.....mówię o tym epmanie o którym wspomniałeś.

Edytowane przez pimpam

Opublikowano

Żadnych błędów nie ma, nic nie trzeba podłączać, wsadzasz pomiędzy i śmigasz psykając :D

Opublikowano
  • Autor

Mhmmmm i mówisz wszystko do siebie pasuje i ten z tej aukcji mogę śmiało brać tak? a jak to z montażem jest? jakoś pod auto pewnie trzeba się wcisnać tak?

• 2 lata później...
Opublikowano

Odkopuje martwy temat ponieważ sam chciałbym to zrobić a aukcja ze zdjęcia już niedostępna. BOV ma mieć 2 zawory + gwizdek czy 1 zawór + gwizdek? Można prosić o jakieś zdj gdzie dokładnie go włożyć? Z góry dzieki 

Opublikowano
W dniu 6.12.2016 o 21:12, pimpam napisał:

Mhmmmm i mówisz wszystko do siebie pasuje i ten z tej aukcji mogę śmiało brać tak? a jak to z montażem jest? jakoś pod auto pewnie trzeba się wcisnać tak?

Tez mnie ciekawi

Opublikowano
  • Autor

Tu wogóle temat jest inny, a mianowicie na początku pomieszały się nam w rozmowie chyba blowy do BP i ON....Jeśli chodzi o tdi tj. u mnie to trzeba blowa pod tdi, a właściwie sterownik połączony z sygnałem położenia gazu z ecu i zaworkiem podcisnieniowym, który będzie w odpowiednim momencie otwierał blowa. Samego blowa dwutłoczkowego mam złożonego na zamówienie osobno. Pod auto wchodzić nie trzeba, wszystko się da zrobić normalnie pod maską, a efekt jest bardzo fajny. Zestaw pod tdi można na aledrogo dostać z tym, że przynajmniej u mnie blow z tego zestawu nie zdał egzaminu, bo nie radził sobie z ciśnieniem i się otwierał za wcześnie i błędami waliło, dlatego został z tego sam sterownik, a blowa dołożyłem innego tj. pisałem. Jak cię ta wersja interesuje to  fotki ci mogę zrobic i jakbyś miał pytania co do montażu to pomogę.

Edytowane przez pimpam

Opublikowano

No to właśnie bardzo bym poprosił? W sumie o wszytsko... Zdjęcie, model sterownika i opis jak to zrobić :D

Opublikowano

a to dwutłoczkowy musi być? 

czy tłoczek + gwizdek? 

Edytowane przez AkenismoB8

Opublikowano
  • Autor

Więc tak, może być i jednotłoczkowy tylko żeby jakiś lepszy był bo tańszy może być słaby czy z jakiegoś gównolitu i będzie ci po prostu puszczał ciśnienie wtedy kiedy nie powinien, co do zestawu to na allegro wpisz blow off tdi i wyskoczy ci ich pare, z tego co się orientuje to przeważnie jest to epman cały zestaw za jakieś 200 parę plnów, tylko tj. ci mówię u mnie zawór z takiego zestawu nie bardzo się sprawdził może jakiś wadliwy był, za samego blowa dwutłoczkowego osobno dałem coś ponad 300zl

P.S uzupełnij sobie opis w profilu bo nie wiadomo o jakim aucie się z tobą kolego rozmawia :)

Edytowane przez pimpam