Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekaźnik pompy paliwa - nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, oddałem auto na wymianę rozrządu i wszystkich płynów i filtrów,

wszystko było ok, przez 1 dzień aż wracałem z pracy trochę butowałem auto i zapaliła się kontrolka silnika,

Vag pokazał błąd przekaźnika pompy paliwa, parę razy auto jeszcze odpaliło aż zaczęło szarpać na drodze i silnik zgasł,

Pytanie czy przyczyną mogły być źle zrobione wymiany części?

Uszkodzona może być pompka albo przekaźnik czy ten błąd może mieć więcej przyczyn?

A jeszcze mi się przypomniało,

rano miałem rozładowany Aku,

Miałem już jechać do elektryka na pomiary i po nowy aku ale jak podszedłem

do auta to słyszę że wisko się kręci a auto zamknięte, pytanie dlaczego tak się może dziać

Edytowane przez Toskańczyk

Opublikowano

podszedłem do auta to słyszę że wisko się kręci a auto zamknięte, pytanie dlaczego tak się może dziać

Pierwsze słyszę , by w zamkniętym samochodzie z wyłączonym silnikiem obracało się wisko, chyba że wiało od przodu ze 100 na godzinę :P

Może załącza się elektryczny wentylator, trzeba posprawdzać podłączenia (kostki ) czujników temperatury w układzie chłodzenia i ich kabelki, może czegoś nie podpięli albo zrobili to niedokładnie , albo uszkodzili wiązkę , dostała się wilgoć z solą i głupieje :decayed:

Co do pompy paliwa to wyjmij bezpiecznik nr 28 ( ze skrzynki bezpiecznikowej na lewym końcu deski rozdzielczej ) i podłącz na krótko z aku (przez dodatkowy bezpiecznik 15 A) zasilanie :

yvu4uma7.jpg

Tak jak na tym rysunku:

Bezpiecznik_28_do_pompy_paliwa_1.png

Zasilanie możesz sobie podłączyć też z gniazda zapalniczki ( dodatkowy bezpiecznik już niekonieczny ).

Sprawdzisz sobie w ten sposób czy pompa działa i będziesz mógł się przejechać w celu potwierdzenia czy jest OK.

Na drugim styku bezpiecznika po włączeniu stacyjki powinno się pojawiać na ok. 2-3 sek. napięcie , a po uruchomieniu silnika powinno być cały czas.

Jeżeli go tam nie ma lub pojawia się nie zawsze po włączeniu stacyjki , albo zanika podczas jazdy , to prawdopodobnie wina przekaźnika pompy paliwa ( znajduje się on w obudowie ECU pod maską ) :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Auto trafiło na warsztat, diagnoza - zalane przekaźniki przez uszkodzoną obudowę ecu