Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z włącznikiem świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum.

Mam problem z niedziałającymi światłami pozycyjnymi (przód i tył), i tylnymi przeciwmgielnymi. Przednie przeciwmgielne działają ok. Przy włączonych światłach mijania świecą się też postojówki, podobnie przy włączonych na postoju kierunkowskazach, lewa lub prawa strona postojówek działają i z tyłu i z przodu. Postojówki przednie i tylne nie świecą tylko wtedy gdy są włączone jako jedyne. Przeciwmgielne z tyłu nie działają wcale.

Sprawdziłem włącznik świateł, na wszelki wypadek wymieniłem go na zamiennik, bez rezultatu, podmieniłem go również z innego samochodu, też nic. Dioda na włączniku sygnalizująca włączenie świateł pozycyjnych nie świeci się, diody sygnalizujące włączenie przeciwmgielnych i z tyłu i z przodu działają. Bezpieczniki są wszystkie w porządku, żarówki też.

Tutaj kończą mi się pomysły i liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź czy Ci nie wypieło PINu z kostki od włącznika. Skoro pozycja działa przy innych ustawieniach tzn ze kostka nie łączy chyba ze coś z MCE.

tąpnięte z iPhone

Opublikowano (edytowane)

Postaram się zaraz sprawdzić.

Numer wyłącznika: 8E0 941 531 01--K 2841

Numer MCE odczytany z VAG-a: 8E0 907 279 D

Sprawdziłem przed chwilą i z poziomu testu w module MCE za pomocą VAG-a można zapalać światła pozycyjne.

Edytowane przez Bastech