Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Leasing auta z zagranicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór, szukam kogoś kto doradzi w kwestii leasingu na używaną osobówkę (A4/A6) z Niemiec. Kogoś kto to już robił, rzeczowo i konkretnie. Działalność jednoosobowa. Auto chciałbym wyszukać sobie sam za granicą. Dzięki

Opublikowano

mój kuzyn wziął używaną a4 w leasing z salonu audi rocznik 2012 albo 2014, i płaci około 500 euro miesięcznie a za kilka lat musi wpłacić połowę ceny rynkowej z góry bądź oddać auto z powrotem, do tego dochodzi limit kilometrów oraz wszystkie usługi oraz naprawy wykonywać wyłącznie w salonie Audi, zbierać pieczątki w książce serwisowej i wpis w papierach że auto na spółę z jakąś firmą leasing-ową.

moim zdaniem nie opłaca się, chyba że zarabiasz ponad średnią i wymogi cię nie odstraszają.

Opublikowano

za 500, f11 530d 2012r

Opublikowano

Przytargaj do Polski samochód przez jakiś komis, będzie łatwiej.

Opublikowano

ja leasinguję auta sprowadzone z zagranicy.. wiem, że np. PEKAO Leasing nie płaci bezpośrednio do Niemiec tylko uznają tzw. leasing zwrotny... czyli Ty kupujesz, sprzedajesz do leasingu i go leasingujesz. miałem tak zrobione na kilku autach i nigdy nie miałem problemu..

Opublikowano

I co, wykładasz gotówkę za całe auto i oni Ci ją oddają?

Opublikowano

dokładnie tak. nie każdy chce płacić gotówką.. a wtedy na zakup można wyłożyć i go później sobie wyleasingować. nie wiem jak podchodzą do tego inne towarzystwa, ja współpracuję głownie z Pekao dlatego o tym przypadku napisałem :)

Opublikowano

Non sens :)

Opublikowano

Lepiej sobie spłacić te 100-200 tys miesięcznie w ratach i robić koszt leasingiem niż od razu wywalić tyle gotówki :) co kto lubi i co potrzebuje ;)

Opublikowano

No właśnie o tym mówię, że leasing jest po to, by kupić coś, na co niekoniecznie są środki do zakupu i zamiast tego wziąć to na "raty", a nie wyłożyć za to całą gotówkę, PKO oddaje i wtedy można spłacać w ratach. A jakbyś chciał wziąć w leasing sprzęt, który jest droższy niż masz w kieszeni to amen :)

Opublikowano

wtedy bierzesz inne towarzystwo :decayed: