Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik położenia wałka rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy :)

Mam wielki i uciążliwy problem :/ Dzisiaj odebrałem Aurelkę od mechanika,wymieniany był czujnik halla.Mimo wydania 500zl Zadowolony wsiadam do auta,odpalam i jade... Po chwili szlak mnie jasny trafia. Takie objawy jak mulenie auta czy odcinka przy 5000 tys/obr nie ustaly,auto jezdzi dalej jak jeździło. Czy usuniecie błedu z komputera,pomoże ? Panowie ja już na prawdę nie wiem co mam robić,boje sie nawet ciągnik wyprzedzić...

Ehh...

Opublikowano

Przede wszystkim diagnostyka. Jaki był powód wymiany halla?

Opublikowano
  • Autor

Miałem takie objawy jak właśnie zwiększone spalanie,wielki muł i odcinka przy 5000obr. Pojechałem do diagnosty i wyskoczył właśnie bład tego czujnika. Sygnał ciągły,nieprawidłowy.

Opublikowano

Halla może działać prawidłowo. Może być przestawiony rozrząd lub nieprawidłowo zamontowany czujnik, uszkodzona wiązka.

Opublikowano
  • Autor

A czy to może być np.Wydarta krzywka wałka albo szklanka dziurawa ? Z tego co wiem te modele mają problem ze smarowanie o czym się sam przekonałem. Jakiś czas temu miałem zawalony smok o czym nie wiedziałem,po przejechaniu 60km spadła mi moc,auto zaczęło klekotać jak diesel (nie obrażąjąc) i stanęło w miejscu,nie miał siły się ruszyć. Postał dwa dni odpaliłem go i powoli pojechałem na warsztat zdjąć miskę i wyczyścić smok.. Był on tak uwalony,że nie było prawie wog przepływu oleju..
I tak teraz myślę czy przez tam tą sytuację nie stało się coś z elementami na wałku. Jest to możliwe ? Co do rozrządu to przy wymianie halla,pasek był wymieniany to mechanik przy ustawianiu raczej by to zauważył :) No ale z drugiej strony to tylko człowiek.

Opublikowano

Kontrolka ciśnienia oleju się nie świeciła? Szklanki nie miały oleju dlatego tak klekotał u mnie było to samo jak padła pompa. Wymieniłem szklanki choć były całkiem ok. W takim przypadku pierwsze co najbardziej dostaje to panewki na wale. Jeśli teraz nie klekocze to bym się tym nie przejmował. Ja obstawiam rozrząd a pierwsze co to podłączyć komputer.

Opublikowano
  • Autor

Do diagnosty jadę na dniach :) Kontrolka się świeciła no ale musiałem jakoś dojechać do domu :/

Noo okej,podepnę pod kompa i się zobaczy choć po tym zdarzeniu jak byłem to był błąd przepustnicy i właśnie halla więc wątpie żeby jakieś nowe błędy wyskoczyły :)

Opublikowano

A przepustnicy jaki błąd?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Paliła Ci się kontrolka ciśnienia oleju i jechałeś na tym do domu? No chłopie...