paplanski 0 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Dzisiaj odwiedziłem kolege który pracuje w serwisie toyoty. Dostałem od niego w prezencie 4 litry koncentratu do chłodnicy oryginalnego toyota i zastanawiam sie czy moge go bez obaw wlać do siebie oczywiscie po rozrobieniu pól na pół z woda destylowaną? Na rynku jest dużo koncentratów czym one sie różnią oprócz ceny i temp. zamarzania.Czy nie uszkodze motork przez ten koncentrat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Możesz wlać. Tylko zrób najpierw próbę w jakimś naczynku, bo np. Płyn Prestone z oryginalnym Audi się gryzą i powstaje galareta. Jeśli wymieniasz cały płyn, a nie dolewasz to zalewaj autko śmiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiki 2 Posted February 24, 2007 Share Posted February 24, 2007 Możesz wlać. Tylko zrób najpierw próbę w jakimś naczynku, bo np. Płyn Prestone z oryginalnym Audi się gryzą i powstaje galareta. Jeśli wymieniasz cały płyn, a nie dolewasz to zalewaj autko śmiało. a na Prestonie pisze że mieszalny jest ze wszystkimi i nie zmienia zabarwienia poprzedniego :twisted: miałem go kupić ale w koncu zdecydowałem sie na G12+ w ASO Skoda bo coś mi ten Prestone podejrzanie tani jak na amerykański specyfik możesz lać śmiało, tylko jak masz G12 to on nie jest mieszalny, a jak zlewasz całosć a tak zapewne robisz to zalewaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts