Krystian Jasiński Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Witam od jakiegos czasu zwróciłem uwage, ze podczas przyspieszaniu na 3 biegu dziwnie poszarpuje delikatnie. Czym może byc to spowodowane? Na reszcie biegow chodzi elegancko. Aha i jeszcze jak mam wrzucony bieg i jade a trzymam reke na drazku to czuje jak mieszek drga. Mial ktos juz z tym problem?
pilKOZAK Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 zdiagnozuj porządnie poduszki silnika.
Krystian Jasiński Opublikowano 22 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2016 Poduchy sprawdzanie sa ok. Najgorsze jest to ze problem jest tylko na 3 biegu
k232 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Podczas przyśpieszania zawsze będziesz miał lekkie szarpnięcie, to jest normalne, chyba, że to jest bardzo mocne to wtedy, może być dużo rzeczy nie tak.. Cała cewka niesprawna, świece, kable, może gdzieś paliwem leje bo za duża dawka, jak masz LPG to może węże są za długie i szarpie przy przyśpieszaniu bo zanim gaz dojdzie to szarpnie.. U mnie na 2 biegu prawie wywalało drążek, ale wymieniłem łożysko na sprzęgle bo świszczało i problem znikł. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez k232
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2016 Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) poduszki, cewki itd nie mają na to wplywu. Prawdopodobnie pada synchronizator 3ciego biegu Edytowane 26 Grudnia 2016 przez uszol
Krystian Jasiński Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie jest to szarpniecie jak np. wrzuci sie bieg i za szybko sprzeglo sie zmieni a juz jest w opor gazu dodane, poprostu wrzucam 3 i jak dodaje stopniowo gazu to mam delikatne szarpanie kolysanie tak jakby sie dlawil.
Krystian Jasiński Opublikowano 4 Września 2017 Autor Opublikowano 4 Września 2017 Problem rozwiązany, Jednak była walnięta poducha od silnika.
Rekomendowane odpowiedzi