Opublikowano 24 Grudnia 20169 l Witam potrzebuje pomocy, zrobiłem swap skrzyni multitronic i dodatkowo dołorzyłem quattro udało mi sie zakodowac ecu silnika lecz absu nie moge sterownik pompy 8e0910517d (bosch 8.0 h06 0120) autko to a4 b7 1.8t bfb 163km prosił bym o pomoc jezdze bez abs i esp najlepiej jak by ktos miał takie autko i spisał swoje kodowanie Jesli zle napisałem to przepraszam i prosze o usuniecie posta ale jesli nie był by to taki problem to prosze o pomoc. :/
Opublikowano 28 Grudnia 20169 l Autor nie nie wymieniałem pompy ale wydaje mi sie ze powinienem bez problemu zakodowac na naped na przud i to powinny przyjac jeszcze wydaje mi sie ze zle poprostu koduje ta pompe tz złe kodowanie wpisuje mogli byscie sprawdzic u siebie jakie wy macie kodowanie absu na stronie wiki-rostek nic niema o kodoaniu a włassciwie jest ale trzeba sie skontaktowac z nimi a ja mam vcdsa takiego jak by levego i mi to nic nie da ze napisze do nich
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Mając Quattro powinieneś zmienić pompę ABS'u na taką od Quattro. Pamiętaj, że sterowniki współpracują ze sobą i np. w skrzyni jak będzie, że jest Q a w ABS ze ośka to coś zacznie błędami sypać.
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Autor a na przykład jak bym zakodował na oske silnik i abs to mogło by jezdzic z reszta na forum maja przekładke i z oski na quattro i im błedami nie sypie i własnie tego nie rozumiem jak wrzuciłem skrzynie to małem błedy tylko esp i abs te malutkie zułte ale to dla tego ze odłaczyłem skrzynie automatyczna a chcialem przekodowac na manualna i cos poknociłem bo wyskoczył taki durzy czerwony bład breek i mruga i wydaje mi sie ze w kodowaniu cos zawaliłem a głupi byłem bo nie spisałem sobie starego kodowania... błedy jakie mam w abs 01314 sterownik silnika 18055 sprawdz kodowanie sterowników Edytowane 29 Grudnia 20169 l przez juzek1504
Opublikowano 29 Grudnia 20169 l Autor ecu silnika mam poprawnie zakodowane przynajmniej tak sie mi wydaje ale znowu kodowanie abs jest moim zdaniem kijowo zrobione poprostu nigdzie niema opisane jak to zrobic i tak chodze po goglach i wklepuje kodowania kture powinny zadziałac najlepiej zeby ktos mi podał kodowanie z takiej własnie pompy abs jak ja mam pod silnik 1.8t i w tedy bede miał pewnosc ze jest prawidłowo zrobione
Opublikowano 5 Stycznia 20179 l Może poprostu pompa ABS od ośki nie będzie pracować z ECU gdzie masz Q. Weź zostaw wszedzie na ośkę i powinno przestać sypać błędami, ale i tak powinno się zmienić pompę ABS i zrobić wszystko tak jak powinno.
Opublikowano 8 Stycznia 20179 l Witam potrzebuje pomocy, zrobiłem swap skrzyni multitronic i dodatkowo dołorzyłem quattro udało mi sie zakodowac ecu silnika lecz absu nie moge sterownik pompy 8e0910517d (bosch 8.0 h06 0120) autko to a4 b7 1.8t bfb 163km prosił bym o pomoc jezdze bez abs i esp najlepiej jak by ktos miał takie autko i spisał swoje kodowanie Jesli zle napisałem to przepraszam i prosze o usuniecie posta ale jesli nie był by to taki problem to prosze o pomoc. :/ Witam,jakie są koszta swapu z multi na Quattro?? Coś się działo z multitroniciem??
Opublikowano 8 Stycznia 20179 l Multi to rodzaj skrzyni, a Quattro to rodzaj napędy. Jak masz multi z FWD to musisz rzeźbić dwie rzeczy na raz: Quattro oraz manual albo tiptronic. Multi na sprzedaż.
Opublikowano 8 Stycznia 20179 l Multi to rodzaj skrzyni, a Quattro to rodzaj napędy. Jak masz multi z FWD to musisz rzeźbić dwie rzeczy na raz: Quattro oraz manual albo tiptronic. Multi na sprzedaż. Wszystko jest jasne,bo sam mam Multi.Pytałem jakie są koszta przekładki na quattro i dlaczego zmieniałeś,czy coś się działo z Twoim Multi?? Wstawiłeś manual czy Tipa?? Edytowane 8 Stycznia 20179 l przez Furiino