Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem, brak podswietlenia licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam nie mały problem z swoją audi A4 b6 1.9 TDI avf , zacznę od poczatku
Posiadam Alarm ale nie fabryczny ( bo brak w drzwiach od kierowcy wł,wył)
Coś ostatnio zużywa mi prąd bo po postoju 1 dzień już niema pradu, postanowiłem pomierzyć miernikiem i do tego odpiolem klemę, po zapięciu klemy auto odpalilo bez problemu, pomyślałem że wylaczyl bym ten alarm gdyż mam małą kopułkę plastikowa pod maską i kluczyk do tego, przekrecilem kluczykiem w drugą stronę niz co był i próbowałem zapalić auto, świece zagrzaly ale nie odpalił odrazu bo był słaby akumulator, podłączyłem prostownik i gdy próbowałem odpalić po przekręceniu kluczyków licznik jest ciemny zero podswietlenia, a przy próbie odpalenia kręci bardzo dobrze ale nie odpala. :-( nie grzeje wogole swiec, nie świeci się żadna kontrolka, przekrecilem alarm w pozycję co była na początku ale to nic nie dało . Już sam nie wiem co mogło się stac, proszę o jakąś pomoc jak sobie z tym poradzić

Opublikowano

bezpieczniki sprawdziłeś ?

Opublikowano
  • Autor

Tak spraqdzilem, jak wyciągnąłem bezpiecznik od licznika bodajże 10A to licznik zgasł a po włożeniu zaświeciło się tylko podświetlenie licznika, a po przekręceniu kluczyka dalej to samo :-\

Jeżeli nie byłaby to wina alarmu to czy mogło mi uwalic licznik i dlatego nie wyświetla się Fis i nie zapala?

Panowie jeżeli nie byłaby to wina alarmu, czy mogło mi uwalić licznik i dlatego nie wyświetla się Fis i nie odpala?

Opublikowano

podpinałes kompa ? jest komunikacja z licznikiem 17 ?

mam nadzieje ze procek nie został uwalony :hi:

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem podłączać i albo (czasem tak miałem) nie chciał się polaczyc, Tzn jak robiłem test kabla w setting pod które wejście podpiąć to wychodził pozytywnie ale przy próbie wejścia w silnik nie było w ogóle komunikacji ... Powiedz co dokładnie chodzi z tym prockiem? Czy mógłbym go uwalić Poprzez odpiecie klemy lub wyjęcie bezpieczników ?

Wszystko już działa, winowajcą okazał się alarm, jest tak wpięty w elektrykę w aucie że odciął pompę paliwa, climatronik od nawiewu a nawet wejście OBD pod komputer. Znalazłem dwa kabelki które były ukryte za klimatronikiem nawiemu, trzeba było tylko zewrzeć aby alarm się odblokował .

Ale dzięki za pomoc i zainteresowanie :-)