Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] CzarnyOprawca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Felgi to ASA LM, na licencji BBS [emoji4] 
Zawartość dodana 13 minutes later A tak wyglądają na aucie:
IMG_20170413_182020.thumb.jpg.d0ceaf48e3d0c05a3e8776ee59b4097d.jpg
IMG_20170413_182028.thumb.jpg.99546996a611d0cc0af68dbdd065a72e.jpg
Szczerze to mam mały niedosyt. Dość, że przez ten rant felga wygląda na 17" to przez ET45 schowane są za głęboko w nadkole... Nie wiem czy jak kupie dystanse po 1cm to czy to wiele pomoże.
Jakieś rady? 

Opony wszystko spierdolily...do felgi z rantem musi byc dobra opona z naciągiem...a tu felga ginie

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, robertjudi napisał:

Opony wszystko spierdolily...do felgi z rantem musi byc dobra opona z naciągiem...a tu felga ginie

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Nie ma opon węższych niż 205 na 18” calową felgę, więc nawet jakbym takie założył to różnica będzie znikoma w porównaniu do 225. Coś mi się wydaje, że dystanse tutaj niewiele pomogą :/

Felgi musiałyby mieć 19” cali bądź szerokie na 8,5j bądź 9j  wtedy naciąg miałby sens.

Tak kocham felgi z rantem, a tutaj się lekko zawiodłem.

Opublikowano

Nie wiem juz jaki to rozmiar i jaka szerokosc. Naciagu nie osiagasz tylko waska opona ale tez profilem, ktorym wlasnie zabiles te felgi i czujesz niedosyt. Jesli to 17 to nie ma co gadac, 17 nie robia roboty i nalezy czasem posluchac tych, ktorzy mowia zeby brac od razu 18, bo i tak szybko zwiekszyc ten jeden cal. Jesli to 8.5j i naciag chcesz, to ciezka sprawa. Jedynym odpowiednim rozmiarem na naciag przy tej szerokosci to 205/35/18 ale rant masz max 1.5xcm od ziemi i przod spasowac to dramat. Ogolnie wyglada srednio. 9j dla mnie nadal bez szalu. 9.5j na 215/35/18 robi juz robote i to jest konkret rozmiar na przod i na tyl. Wieksze robia juz totalny gnoj na tyle. U Ciebie obstawiam profil z 45, wiec do naciagu troche brakuje nadal, ale zostaje Ci komfort. Dlatego takim zlotym srodkiem jest 40 profil i dobrze dobrana szerokosc wzgledem uzytkownosci auta zeby nie zrobic pomnika jak np ja :D

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, enczu napisał:

Nie wiem juz jaki to rozmiar i jaka szerokosc. Naciagu nie osiagasz tylko waska opona ale tez profilem, ktorym wlasnie zabiles te felgi i czujesz niedosyt. Jesli to 17 to nie ma co gadac, 17 nie robia roboty i nalezy czasem posluchac tych, ktorzy mowia zeby brac od razu 18, bo i tak szybko zwiekszyc ten jeden cal. Jesli to 8.5j i naciag chcesz, to ciezka sprawa. Jedynym odpowiednim rozmiarem na naciag przy tej szerokosci to 205/35/18 ale rant masz max 1.5xcm od ziemi i przod spasowac to dramat. Ogolnie wyglada srednio. 9j dla mnie nadal bez szalu. 9.5j na 215/35/18 robi juz robote i to jest konkret rozmiar na przod i na tyl. Wieksze robia juz totalny gnoj na tyle. U Ciebie obstawiam profil z 45, wiec do naciagu troche brakuje nadal, ale zostaje Ci komfort. Dlatego takim zlotym srodkiem jest 40 profil i dobrze dobrana szerokosc wzgledem uzytkownosci auta zeby nie zrobic pomnika jak np ja :D

I tutaj Cię zaskoczę bo felga to 18” przy 8 calowej szerokości. Opony zaś to 225 przy profilu 40 ! Myślałem, że przy tak niskim profilu to będzie cacy, a tak jest d*pa.

Musiałbym tutaj dać 205 i profil 35, ale niestety po dywanach nie jeżdżę  i chciałbym zachować trochę komfortu.

No nic, trzeba będzie pomyśleć o innych felgach chyba L

Opublikowano

I tutaj Cię zaskoczę bo felga to 18” przy 8 calowej szerokości. Opony zaś to 225 przy profilu 40 ! Myślałem, że przy tak niskim profilu to będzie cacy, a tak jest d*pa.

Musiałbym tutaj dać 205 i profil 35, ale niestety po dywanach nie jeżdżę  i chciałbym zachować trochę komfortu.

No nic, trzeba będzie pomyśleć o innych felgach chyba L

No czyli szerokoscia dodales jej wysokosci. Mało ważne. Wejdz sobie na tyrestretch.com i popatrz. Ja na 8j mialem 215/40 i byl delikatny naciag, jak ma byc wiekszy to 205 ale 8j bedzie i tak mega wasko wiec szalu nie bedzie :)

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, enczu napisał:

No czyli szerokoscia dodales jej wysokosci. Mało ważne. Wejdz sobie na tyrestretch.com i popatrz. Ja na 8j mialem 215/40 i byl delikatny naciag, jak ma byc wiekszy to 205 ale 8j bedzie i tak mega wasko wiec szalu nie bedzie :)

tyrestretch.com już przepatrzałem, na 8j nawet 205 wygląda bardzo zwykle i szkoda zachodu z kupywaniem nowych opon.  U Ciebie te felgi wyglądają nieźle choć dla mnie ten negatyw z tyłu nie pasuje :P

Opublikowano
tyrestretch.com już przepatrzałem, na 8j nawet 205 wygląda bardzo zwykle i szkoda zachodu z kupywaniem nowych opon.  U Ciebie te felgi wyglądają nieźle choć dla mnie ten negatyw z tyłu nie pasuje [emoji14]

Co kto lubi, to projekt ktory ma lezec a przy negatywach upchniesz wiecej i zejdziesz nizej. Temat negatywow jest podzielony i bedzie wiecznie tutaj bo to nie forum tego tematu i raczej wiekszosc ludzi nawet sie tym nie interesuje i nie wie co to static [emoji3]

Druga sprawa ze z przodu negatyw sie robil do 5 stopni sam i tyl wygladal wzgledem przodu smiesznie ;)

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, enczu napisał:

Co kto lubi, to projekt ktory ma lezec a przy negatywach upchniesz wiecej i zejdziesz nizej. Temat negatywow jest podzielony i bedzie wiecznie tutaj bo to nie forum tego tematu i raczej wiekszosc ludzi nawet sie tym nie interesuje i nie wie co to static emoji3.png

Druga sprawa ze z przodu negatyw sie robil do 5 stopni sam i tyl wygladal wzgledem przodu smiesznie ;)

Każdy ma swoją wizję i do niej dąży, dlatego jak Tobie się podoba to najważniejsze. Ja jeszcze będę musiał pogłówkować jak rozwiązać mój problem.

Opublikowano

Rozwiązanie jest proste, albo inna opona, albo sprzedać całe koła :D