Wojtek21 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam! Posiadam Audi A4 B8 2009 2.0 TFSI 211 KM. Cały czas jeździłem autkiem i nie było żadnych problemów (oprócz dolewek oleju). Od grudnia (wraz z przyjściem mrozów), co jakiś czas zaczęła mi się pojawiać kontrola ograniczająca obroty do 4000 jednocześnie z EPC. Komunikat pojawia się najczęściej na początku jazdy w trakcie lub podczas przyspieszania. Nawet podczas przyspieszania od ~90 do 110 km/h na 5 biegu, więc nie są to duże skoki. Od razu dodam, że ZAWSZE czekam na rozgrzanie się do temperatury roboczej, zanim trochę 'przycisnę'. Po dłuższej spokojnej jeździe kontrola się raczej jeszcze nie zapaliła. Czym to może być spowodowane? Pod koniec grudnia wymieniłem wszystkie świece.
mareksz82 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Opcja szukaj nie boli :).Podłącz pod kompa, może masz to samo co w tym temacie: https://a4-klub.pl/topic/354821-kontrolka-epc-i-ograniczenie-obrotów-do-4000-w-30-tfsi/ Edytowane 13 Stycznia 2017 przez mareksz82
Rekomendowane odpowiedzi