Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik szarpie + kontrolka ESP (szukam dobrego mechanika Jaworzno)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczął swego czasu lekko poszarpywać przy określonej temperaturze (przed 90) było to chwilowe i wyglądało jakby się lekko przydusił lub stracił przyczepność. Było to sporadycznie, ale ostatnio stało się regułą i przy niższej temperaturze. Teraz szarpie prawie cały czas i załącza się kontrolka ESP.   Jak jest zimny to jest ok (jakieś 2-3 km). No i bez obciążenie jak przegazuję to silnik pracuje równo. Już nie. Na postoju też po chwili włąca się ESP i zaczyna pracować jak traktor

Pytanie do koleżanek i kolegów z Jaworzna i okolic: Możecie polecić dobrego fachowca w rozsądnej cenie?

Edytowane przez grens

Opublikowano

Ppodepnij auto pod Vag-a jak pokaże błąd w rodzaju "przerwa-zwarcie w obwodzie cewki pompowtryskiwacza x " to trzeba dogiąć na nim wsuwki konektorów elektrycznych  :decayed::hi:

Opublikowano
  • Autor

Chwilowo nie mogę podpiąć bo jestem poza domem. Gdzie znajdę te konektory? Sorki ale w dieslach to ja kompletny laik jestem. czy chodzi o tę wtyczkę nr 3?

1,9TDI.jpg

Opublikowano

Jak zdejmiesz pokrywę głowicy to ukaże Ci się podobny obrazek :

5697225200_1371147792.jpg (klik na miniaturce )

Chodzi o wsuwki na końcach tych kolorowych kabelków , są one podłączone do pompowtrysków i pod wpływem wibracji silnika się wycierają , aż w pewnym momencie gubią kontakt dając takie właśnie objawy jak u Ciebie :decayed:

Jak będziesz miał błąd o którym pisałem to będziesz wiedział którą wtyczkę wypiąć z pompki , następnie należy ostrożnie rozpiąć kostkę tak by uwolnić wsuwki przewodów i kombinerkami równie ostrożnie je podoginać tak by ich nie spłaszczyć :P

Zazwyczaj problem jest na pierwszym cylindrze, tam koniec listwy zasilajacej pompki w elektryczność jest najbardziej narażony na wibrację :hi:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Auto "naprawione" :) 

Pomogło poprawienie styków na pierwszym wtryskiwaczu.  Wielkie podziękowania za radę i dokładne wyjaśnienie o które wtyczki chodzi. :notworthy:

Dodam tylko, ze wtyczki nie maja żadnych zabezpieczeń, trzeba je po prostu wyciągnąć (ja miałem pewne wątpliwości żeby czegoś nie urwać ;) ) W załączeniu odczyt VAG.

2.jpg

Opublikowano

:hi::hi:

Jak dałeś radę sam, to parę złociszy w kieszeni zostało :)

Edytowane przez piotrsob1