Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT Check engine - Błąd 16804

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o pomoc lub wskazanie kogoś z okolic Wrocławia  kto pomógł  by ogarnąć  ten problem . Check  wyskuje po ok 30 km. Wymienione: przepływomierz,  nowa sonda lamda  (orginalna  Boscha ) wyczyszczona i adoptowana  przepustnica. Nie łapie lewego powietrza ( uszczelnienie i wymienione wszystkie wężyki) Zostawiłem już u mechanika masę kasy a on teraz twierdzi że trzeba wymienić katalizator, być może sondę diagnostyczna, lub trzeba będzie założyć emulator bo to przez LPG. Czytałem że można tą sondę wyłączyć? ? Może to jest jakieś rozwiązanie? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam 

20161102_093150.jpg

Edytowane przez tomaszz226

Opublikowano

Zacznij od wyjeżdżenia LPG, zakręcenia jego dopływu na butli, skasowania błędów i jazdy na Pb. Zobacz czy błąd wyskoczy ponownie.
Wygoogluj "diagnostyka sond lambda 1.8T" i przeczytaj 5 razy.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź. Dodam tylko że jeździłem już tylko na samej Pb ale ten sam błąd również się pojawiał. 

Edytowane przez tomaszz226

Opublikowano

Z zakręconym LPG?

Przepatrz dobrze wydech czy nie ma dziur. Przyglądnij się pierwszej i drugiej sondzie co pokazują, najlepiej zrób logi na wolnych.  Powiedz co pokazuje grupa 032 (ważne-> NIE po kasowaniu błędów. Jeśli kasowałeś niedawno to trzeba trochę pojeździć ~50km).
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16804/P0420/001056

Opublikowano

Kat jest zużyty, norma w alt. Ratuje CIę wymiana na sprawny, albo jakieś emulatory na drugą sonde(to nie zawsze działa), ewentulanie usunięcie diagnostyki kata w ecu.

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Jutro jestem umówiony na wymianę katalizatora na inny, używany. Mam tylko nadzieję że to będzie sprawny... bo różnie to może być z używanym.