Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie air-baga i czujnika zajętości fotela pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 10.02.2019 o 16:02, black_edition napisał:

Jeżeli pasażer ma czujnik zajetości to nie wystrzeli.  Stosowano też przełącznik dezaktywacji poduszki pasażera w schowku ten kto nie miał czujnika 

mam u siebie i czujnik zajętości i wyłącznik poduszki w schowku, wiem ze jak wyłączę poduszkę w schowku to nie wystrzeli poducha pasażera.
Zastanawiałem się tylko nad taką sytuacją że poduszka jest włączona a na fotelu pasażera nikt nie siedzi, dochodzi do wypadku i czy wystrzeli poducha pasażera czy nie?
Z tego co napisałeś nie wystrzeli w takim razie dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń.

Opublikowano

Pytanie czy nie był dokladany wylacznik albo fotele z czujnikami przez kogos kiedys.

Opublikowano
55 minut temu, black_edition napisał:

Pytanie czy nie był dokladany wylacznik albo fotele z czujnikami przez kogos kiedys.

obie te opcje były dokładane, sam je dokładałem :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów, wracam do tematu ponieważ mam taki sam problem jak koledzy powyżej ( mata zajętości) w fotelach z anglika do EU. Z elektryki nie jestem zbyt dobry i interesuje mnie najbardziej sprawa podłaczenia sygnału z maty zajętości. Kostka czarna pod siedzeniem ma 3 piny , mata zajetosci 2 kable plus pasy 2 kable. W którym miejscu jest to konkretnie łączone. Wie ktoś? trzeba dokładać matę aby błąd poduszki nie świecił czy może wystarczy zmostkować sygnał zapięcia pasa i maty zajętości ? 

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 17.04.2019 o 22:34, Ofm napisał:

Witam kolegów, wracam do tematu ponieważ mam taki sam problem jak koledzy powyżej ( mata zajętości) w fotelach z anglika do EU. Z elektryki nie jestem zbyt dobry i interesuje mnie najbardziej sprawa podłaczenia sygnału z maty zajętości. Kostka czarna pod siedzeniem ma 3 piny , mata zajetosci 2 kable plus pasy 2 kable. W którym miejscu jest to konkretnie łączone. Wie ktoś? trzeba dokładać matę aby błąd poduszki nie świecił czy może wystarczy zmostkować sygnał zapięcia pasa i maty zajętości ? 

Odświeżam temat, gdyż mam ten sam problem - udało się Tobie go rozwiązać?

Nikt nie wie, gdzie sie mostkują przewody z maty i zapinki pasów, jeden z maty i jeden z zapinki idą bezpośrednio do czarnej kostki ( tak mi się wydaje) natomiast pozostałe dwa chyba się mostkują, ale które to mogą być....

Opublikowano
W dniu 12.08.2020 o 08:09, grzes283 napisał:

Odświeżam temat, gdyż mam ten sam problem - udało się Tobie go rozwiązać?

Nikt nie wie, gdzie sie mostkują przewody z maty i zapinki pasów, jeden z maty i jeden z zapinki idą bezpośrednio do czarnej kostki ( tak mi się wydaje) natomiast pozostałe dwa chyba się mostkują, ale które to mogą być....

jeden przewód z maty i jeden przewód z czujnika zapięcia idą do sterownika airbag pozostałe dwa (jeden z maty i jeden z czujnika) to masa airbag (punkt tej masy znajduje się obok sterownika airbag w tunelu).

W czarnej kostce pod fotelem:

• jeden przewód to wspólna masa dla czujnika zapięcia pasów i maty,
  • drugi idzie do maty zajętości,
  • trzeci do czujnika zapięcia pasów.

Brązowe przewody to masa we wtyczce jest jeden brązowy który w wiązce fotela rozdziela się na dwa po jednym do czujnika i maty.

Numerów pinów nie pamiętam, ale mam gdzieś schemat jak będą potrzebne to PW.

Dokładałem w mojej B7 zarówno matę jak i czujnik zapięcia pasów u pasażera. Ogólnie robota polegała na przeciągnięciu 3 przewodów ze sterownika airbag do fotela. 2 z nich wpina się prosto do sterownika a trzeci to masa tak jak pisałem.

Edytowane przez kdawid

Opublikowano
1 godzinę temu, kdawid napisał:

jeden przewód z maty i jeden przewód z czujnika zapięcia idą do sterownika airbag pozostałe dwa (jeden z maty i jeden z czujnika) to masa airbag (punkt tej masy znajduje się obok sterownika airbag w tunelu).

W czarnej kostce pod fotelem:

• jeden przewód to wspólna masa dla czujnika zapięcia pasów i maty,
  • drugi idzie do maty zajętości,
  • trzeci do czujnika zapięcia pasów.

Brązowe przewody to masa we wtyczce jest jeden brązowy który w wiązce fotela rozdziela się na dwa po jednym do czujnika i maty.

Numerów pinów nie pamiętam, ale mam gdzieś schemat jak będą potrzebne to PW.

Dokładałem w mojej B7 zarówno matę jak i czujnik zapięcia pasów u pasażera. Ogólnie robota polegała na przeciągnięciu 3 przewodów ze sterownika airbag do fotela. 2 z nich wpina się prosto do sterownika a trzeci to masa tak jak pisałem.

Dzięki....udało mi się kupić wiązkę i mam po sprawie, ale przyda się na przyszłość dla ludu ;-)