aborygen Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Witam. Mam pytanie do posiadaczy w/w modelu: czy podczas ujemnych temperatur telefon gubi pojemność baterii nawet z opcją wyłączenia się ? wiem że w instrukcji pisze że temperatura pracy jest od 0 st ale wiem że jest akcja serwisowa w związku z w/w problemem dzisiaj zrobiłem próbę : przy temp. -1 st dałem dwa telefony na parapet Iphone 6S oraz Galaxy S6 po 10 minutach z iphona bateria zeszła o 13% a samsung nic jak jest u was ? zastanawiam się czy nie odesłać go do cortlandu
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wygląda na to, że to normalny objaw, dziewczyna ma zawsze tak samo jak jesteśmy na stoku, przy 5s który miała kiedyś pojawiał się nawet absurdalny komunikat, że telefon wymaga schłodzenia do dalszej pracy Po paru minutach w ciepłym samochodzie poziom naładowania baterii wraca do normy.Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
ppatryk Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Niestety ten objaw jest "normalny" dla 6Sa. Oryginalna bateria nie działa w nim odpowiednio przy niskiej temperaturze. Ewentualnym ratunkiem może być zamiennik lub zwyczajne ogrzanie go.
Onkel Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Kumpel w6 też tak ma. Był na rynku w Krakowie i chciał zrobić foto. Wyciąga telefon kilka sekund i bach, wyłączył się. Włożył do kieszeni, potarł trochę i zaczął działać
Rekomendowane odpowiedzi