Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Śrubki zaworka zwrotnego w AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, może mi ktoś powiedzieć co to dokładnie są za śrubki? Jest gdzieś może informacja z wymiarami i gwintem albo nr części tego? Szukam szukam i nic nie znalazłem, a chyba jedną urwałem :decayed: 

YK77pV.jpg

Opublikowano

Noo to odkręć drugą i zobaczysz co to za śrubka jest ....:-)))))

Tu masz 

Bez tytułu1.png

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ;) po tym jak wydawało mi się, że urwałem spieszyłem się, a potem nie miałem dostępu do auta(pożyczyłem bratu) dlatego pomyślałem, że napiszę. Jeszcze jedno pytanie bo dalej do auta nie mam dojścia dopiero jutro rano - ciekawi mnie co by się uszkodziło prędzej.. czy śruba się mogła urwać, czy gwint w filtrze zerwałem?. W każdym razie dzięki za pomoc.

Edytowane przez Riven

Opublikowano
Godzinę temu, Riven napisał:

Dzieki ;) po tym jak wydawało mi się, że urwałem spieszyłem się, a potem nie miałem dostępu do auta(pożyczyłem bratu) dlatego pomyślałem, że napiszę. Jeszcze jedno pytanie bo dalej do auta nie mam dojścia dopiero jutro rano - ciekawi mnie co by się uszkodziło prędzej.. czy śruba się mogła urwać, czy gwint w filtrze zerwałem?. W każdym razie dzięki za pomoc.

Hmmm Trudno powiedzieć ... Ja raczej obstawiał bym zerwanie gwintu  bo to przecież  stop alu . a srubka metalowa ..Chociaż jak złapie -zapiecze alu to poradzi urwać śrubę tak trzyma ..To takie gdybanie ...Zobaczysz jak bedziesz miał dostęp do auta  co sie na prawdę stało ...

Edytowane przez OLIVER

Opublikowano
  • Autor

A co najlepiej zrobić jak zerwało gwint? tez prędzej jestem za ty,  że jednak gwint oberwał... W sensie gwint na tym filtrze

Opublikowano
  • Autor

Dobra dzieki za zainteresowanie chopoki ;)

Opublikowano
  • Autor

Kolega wyzej wspomnial ze wiercenie moze nie byc dobrym pomyslem, lecz pomyslalem, ze nie mam nic do stracenia i sprobowalem. Gdyby komus zdarzyl sie taki wypadek jak mi to bardzo latwo mozna sobie z tym poradzic. W moim przypadku urwana byla sruba w taki sposob, ze otwor trzeba bylo rozwiercac. Uzylem do tego wiertla fi 4 mm, nastepnie odkrecilem filtr od opaski(bez odkrecania podstawy i przewodow) i jedna reka trzymajac go jak najwyzej (tak zeby uchwyt gwintownika w trakcie obracania o nic nie zahaczal) druga w tym czasie gwintowalem otwor gwintownikiem M5x0,8. Wkrecilem nowa srubke i sprawa zalatwiona w 30 min ;)   

P.S W blaszce dociskajacej zaworek otwor rowniez trzeba rozwiercic (na fi 5 mm) i tutaj potrzebne jest imadlo lub wiertarka stolowa.

Edytowane przez Riven