Mateuszo2 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam. Mam problem z moim audi, a wyglada on tak... gdy rano zapalam chodzi on idealnie dogrzeje sie kat schodzi z obrotów troche sie rozgrzeje i czayna nim telepac szarpac jak by nie palił na jeden cylinder i tak jak by było... gdy cyciagam cweki to widac i czuj ze silnik jest wtedy pod obciazeniem wkładam spowrotem i jest ok jedynie na pierwszym cylindrze gdy wyciągne cewke i włożę spowrotem jest brak reakcji.... podczas jazdy gdy przyśpieszam ewidentnie słychac ze silnikowi jest ciezko i pracuje głośniej, kiedys tak nie było... prosze o pomoc !!jest tak zarówno na gazie i na BP. a i gdy przycisne mu mocniej dochodzi do 5 tys rpm i zaczyna migac check engine. czasami pójdzie dalej az do 7rpm ale nie słychac charakterystycznego odciecia;/
3r4 Opublikowano 5 Lutego 2017 Opublikowano 5 Lutego 2017 (edytowane) u mnie jak padała cewka to też na początku bujało silnikiem i mocno było czuć to na budzie głównie jak auto stało. Po kilku takich dniach przy przyspieszaniu też było czuć te uderzenia. Potem zaczęło przerywać przy przyspieszaniu i zaczął wyskakiwać check aż autem ciężko było przyspieszyć Także możesz zaczynać od sprawdzenia błędów i sprawdzić przy świecach, cewkach lub przewodach no i patrzeć na błędy bo jak wyskoczy Ci który cylinder to możesz dla testu podmienić cewki i czy błąd pójdzie z cewką na inny cylinder Edytowane 5 Lutego 2017 przez 3r4
Mateuszo2 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 Pomoże ktoś?? Zawartość dodana 13 minutes later jutro wezmę cewki od kolegi i zobaczymy czy cos poradzi .... myslałem tez o kompie ze moze byc cos nim nie tak
Mateuszo2 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Opublikowano 15 Lutego 2017 WItam... Po dłuższym czasnie prpblem rozwiazany.... wadą okazały sie swiece
Rekomendowane odpowiedzi