Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

xenon problem z żarówką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy.mam problem.Kupiłem lampę 2016 do przed lifta i nie mogę włożyć żarówki.Jakieś inne gniazdo.W efekcie pękła oprawka i już d*pa.Czy coś się zmieniło? jakieś nowe żarówki?.Będę musiał rozklejać lampę i przełożyć soczewkę.Ma ktoś jakąś wiedzę?

Opublikowano

2016 to już przecież po lift, żarówka to D3S z przetwornicą razem. Zarówno w przed lifcie, jak i w po lifcie był D3S.

Opublikowano
  • Autor

lampa wyprodukowana w 2016 ale do przed liftu .Przecież można kupić lampe nową.żarówki nie mogę przekręcić.W oprawce są dwa kołeczki których nie mam w starej lampie.Drugą też mam z tymi kołeczkami.Coś zmienili a ja nic o tym  nie wiem.Żarówkę przełożyłem z powypadkowej lampy .Przełożyłem też przetwornicę i zasilacz led. Wszystko pasuje a żarówki nie mogę przekręcić.Jutro zrobię zdjęcie 

Edytowane przez alexigor2000

Opublikowano
  • Autor

mam dwie lampy do których nie mogę włożyć żarówki.Czy były dwa systemy d3s ?

Opublikowano

Ale to jest oryginał czy zamiennik?

Opublikowano
  • Autor

ori

Opublikowano
  • Autor

d1s d1r o co chodzi?

Opublikowano

A jesteś pewny że żarówka która masz to D3S, bo  żarówki D1S, D1R, D3S, D3R są identyczne. Ale ja założysz niewłaściwą to nie będzie działać. Z tego co pamiętam to żarówka z końcówką "R" np D1R jest do lampy bez soczewki.

Opublikowano
  • Autor

wiem że r nie jest przeznaczona do soczewki.Chyba mam lampe do d3s bez rteci i może dla tego nie mogę przekręcić żarówki.Może producenci chcą zmusić do nowszych żarówek i nie da sie cofnąć technologicznie.Muszę sporo poczytać.Co gorsza będę miał dwa samochody  w których będą różne żarówki 

Opublikowano

Najnowsze żarówki mają oznaczenie D8S i one nie wymagają samopoziomowania i spryskiwaczy. Może taką żarówkę masz, albo jakaś chińska podróbka D3S, bo takie też są. W a4/a5 przedlift/polift wychodziły reflektory z żarówką D3S, innej nie było. Nie sądzę żeby producent zmieniał żarówkę na jakąś inną.

Opublikowano
  • Autor

auta z 2008r kupiłem dwie lampy.Zawsze przewalałem klamoty i wszystko pasowało.Wczoraj tak się mocowaliśmy z żarówką aż pękła.W sumie mam dwie lampy z nieco innym mocowaniem.Żarówki były w samochodach i pewnie od nowości.Patrząc na gniazdo w starej mam trzy kołeczki na górze w tych kupionych ma pięć kołeczków czyli dodatkowe dwa na dole.Żarówki nie można obrócić by zaklinować..Jedną lampę kupiłem z 2016r nową do modelu przed lift.Nie miałem pojęcia że są różne żarówki z zapłonnikiem

Opublikowano

A zrób zdjęcia tych lamp, bo trochę to dziwne. A może jedna lampa była od anglika, ale nie możliwe.

Opublikowano
  • Autor

zrobie jutro  i jeszcze zaraz pójdę do garażu sprawdzić po liftową i przed bo może już będzie fotka z różnicą

Zawartość dodana 17 minutes later

Pierwsze dwa zdjęcia to polift i piec kołków drugie dwa to 2010 i tez piec kołków czyli jedną lampe mam dobrą

IMG_5005.JPG

IMG_5007.JPG

IMG_5008.JPG

IMG_5009.JPG

Opublikowano

Myślę że rozwiązanie jest proste, skoro auto masz z 2008 roku. W lampach od 2007 do 2009 musiało być inne mocowanie żarówki, po wprowadzeniu małego liftu zrobili nowe mocowanie na 5 kołków.

Opublikowano
  • Autor

są to pewnie dwie zupełnie inne żarówki..Kupie  odpowiednią żarówkę ale jeśli się okaże że pracują na różnych napięciach i stąd  takie różnice w mocowaniu to będę miał problem.Na szczęście w drugim aucie jest dokładnie taka lampa jak kupiłem z innym gniazdem.D1S i D3S jutro będę więcej wiedział