Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Gdzie najlepiej w Warszawie kupić dystans ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

... na 130mm na standardowe otwory montażowe drzwi przednich w moim Avancie. Ma ktoś jakiś namiar na sklep.

Jaki powinienem kupć czy w II lifcie były inne cz takie mogą być??

http://www.allegro.pl/item516002503_dystanse_130mm_audi_a4_942000_drzwi_przod.html

Opublikowano

kup dystans z impregnowanego MDF a nie jakiegos szmelcowatego plastiku.. drgania nie beda przechodzic na drzwi

Opublikowano
  • Autor

Byłem w 2 car-audio ale nigdzie nie mają mam rozbebeszone wszystko i jutro chciałbym kupić .. gdzie w Warszawie takie rzeczy dostanę .. ma ktoś namiar na jakieś duże car-audio gdzie to dostanę ? Czy pozostaje zakup na aledrogo lub sklepie intenetowym ??

Opublikowano

no wybacz, ja z warszawa niewiele mam wspolnego ale naprawde polecam szukac MDF, jezeli nie ze sklepu to z internetu tylko zwrocic uwage czy sa dobrze zaimpregnowane bo nasiakaja jak gąbki.

Opublikowano

polecam kupić albo impregnowane wykonane z MDFu albo aluminiowe czy też stalowe, chyba aluminiowe, zawsze to coś co się nie złamie, coś co nie nasiąknie...

plastyku NIE KUPUJ

najlepiej szukaj na allegro bo te zakłady/sklepy car audio w polsce praktycznie nic nie mają...a jako dobry sprzęt polecają JBL i Boszmana... :polew:

Opublikowano

Ja też radził bym coś z MDFu, ale jeżeli tak bardzo ci zależy na plastikowych dystansach to masz tutaj:

http://www.allegro.pl/item521256529_dystans_audi_a4_od_11_1994_130mm_przod_316_w_wa.html

Sklep znajduje się na przeciwko Szpitala Bródnowskiego - czarny budynek na parterze. Tylko zadzwoń najpierw i dowiedz się, czy akurat mają.

Ja kupowałem u nich kable do wzmacniacza, cena była w miarę rozsądna.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki pox jutro zajadę tam i sprawdzę - jeszcze na kondratowicza jest sklep.

Opublikowano

uderz do galeri tonów,sadze ze pomoga

Opublikowano

Musze was zmartwić ale nie ma w sprzedaży dystansów MDF mocowanych w miejsce fabrycznych głośników - są tylko plastikowe. Właściwie to są adaptery , które umożliwiają montaż głośników z czterema otworami mocującymi do tapicerki - gdzie są tylko 3 punkty mocujące. Oczywiście można pokusić się o klasyczny dystans z MDF ale jest z tym trochę pracy co w konsekwencji przełoży się na koszty.

Opublikowano
  • Autor

Nie jestem audiofilem, chcę po prostu zainstalować głośniki które kupiłem bo ori były wysrane ... czeka mnie jeszcze zakup wzmaka i położenie kabli, żeby uruchomić tylne głośniki na ori radiu concert. Ktoś niestety wszystko wybebeszył :angry:

możecie coś polecić w kwestii wzmacniacza do obsługi tylnych głośników. Chodzi mi o to żeby dobrze grało ... trochę lepiej od ori :)

a tak w ogóle to kupiłem coś takiego http://www.allegro.pl/item522807461_alpine_spe_13cs_nowe_promocja_dobrego_brzmienia.html

i wyobraźcie sobie że w MM zapłaciłem 119 zł :decayed:

Opublikowano

Musze was zmartwić ale nie ma w sprzedaży dystansów MDF mocowanych w miejsce fabrycznych głośników - są tylko plastikowe. Właściwie to są adaptery , które umożliwiają montaż głośników z czterema otworami mocującymi do tapicerki - gdzie są tylko 3 punkty mocujące. Oczywiście można pokusić się o klasyczny dystans z MDF ale jest z tym trochę pracy co w konsekwencji przełoży się na koszty.

wlasnie o zwyklym dystansie, a wlasciwie pierscieniu mowie.. kawalek MDFu ktory montujesz do drzwi na 3 sruby i dopiero w niego wkrecasz nowy glosniik.. jaka filozofia? gdzie tu jakas dodatkowa praca? gdzie koszty?

http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/35/products_id/37

albo ten jesli grubosc podpasuje

http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/35/products_id/38

i wszystko jasne...

Opublikowano
  • Autor

Dzięki .. o to mi chodziło.

Opublikowano

Kup takie jak radzi Ci kolega ksiadz99 a gwarantuję że będziesz miał problemy z montażem. Oczywiście można taki pierścień "jakoś umocować do drzwi" ale pamiętaj że w A4 B5 głośniki zamontowane są na tapicerce nie w drzwiach. Z racji tego że tapicerka jest wyprofilowana a nie płaska pierścień z MDF nie będzie pasował plug&play. Montaż w drzwi wiąże się od razu z koniecznością oddzielenia przedniej części membrany od tylnej co w przypadku A4 B5 jest bardzo trudne.

właśnie o zwykłym dystansie, a wlasciwie pierscieniu mowie.. kawalek MDFu ktory montujesz do drzwi na 3 sruby i dopiero w niego wkrecasz nowy glosniik.. jaka filozofia? gdzie tu jakas dodatkowa praca? gdzie koszty?

Gdybyś uważnie przeczytał mój post zauważyłbyś że o żadnej filozofii nie pisałem bo to pojęcie zbyt względne. Jeżeli jesteś zainteresowany zapraszam do siebie - jeżeli zamontujesz plastikowy adapter do tapicerki w takim samym czasie i przy użyciu takich samych narzędzi

http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/35/products_id/37

albo ten jesli grubosc podpasuje

http://www.powe.com.pl/product_info.php/cPath/35/products_id/38

i wszystko jasne...

Gdybyś uważnie przeczytał mój post zauważyłbyś że o żadnej filozofii nie pisałem bo to pojęcie zbyt względne. Jeżeli jesteś zainteresowany zapraszam do siebie - jeżeli zamontujesz pierścień z MDF do drzwi w takim samym czasie i przy użyciu tych samych narzędzi co plastikowy adapter do tapicerki - zwracam koszty przejazdu i pobytu w Legnicy.

ps.

o izolacyjności drgań w drzwiach samochodowych można pisać prace dyplomowe i jeżeli uważasz że pierścień z MDF rozwiązuje problem to jesteś jeszcze głęboko w lesie ( bez obrazy oczywiście bo kiedyś też tam byłem ).

Opublikowano

ja jestem z Legnicy wiec dzieki wielkie za propozycje ale przenocuje w domku.. proste ze MDF nie zniweluje 100% drgan ale na pewno je ograniczy w sposob efektywniejszy od plastiku.. a jezeli mowisz ze trzeba troche podlubac.. no trudno to jest samochod i trzeba sie z tym liczyc, MDF to nie stal hartowana wiec to nie koniec swiata. a najlepiej to proponuje zakonczyc dyskusje i pozwolic zdecydowac samemu zainteresowanemu, nasze racje mu przekazalismy - wybor pozostaje jego. jak kupie nowe glosniki to wpadne do ciebie do ferio na zalozenie, wtedy pogadamy. pzdr