dijo55 Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Witam takie.pytanko.mam b6 z radiem 1din i klimatronikiem 1din chce zamontowac cos.takiego jak na zdjeciach. Czy to normalnie podejdzie bez rzezbienia? Kosz 2din jest wraz z klimatronikiem Edytowane 16 Lutego 2017 przez dijo55
Exmi Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Będziesz musiał dociąć jeszcze nieco tunel żeby wszedł kosz 2din
dijo55 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 4 minuty temu, Exmi napisał: Będziesz musiał dociąć jeszcze nieco tunel żeby wszedł kosz 2din Duzo z tym roboty? Jak to mniej wiecej wyglada? A co zebym swoj klimatronik zostawil tez trzeba podcinac?Bo w przyszlosci chce.zrobic podgrzewane fotele i ten klimatronik ma przelaczniki
Exmi Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Jest gdzieś na forum gdzie dokładnie trzeba dociąć, są zdjęcia. Klimatronik też można dociąć, tylko z tym już trzeba uważać żeby dokładnie to zrobić, bo jak spieprzysz to będzie widać ":D
dijo55 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 A klimatronik.jak zmienie na.inny bedzie.normalnie.dzialal? Bo cos.slyszalem ze trzeba go przerabiac czy cos
salamon Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Musi być od b6 jak kupisz od b7 to nie działa ogrzewanie tylnej szyby
dijo55 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 Jak zmodernizowac klimatronik od b7 zeby dzialal w b6 chodzi mi o podgrzewanie tylnej szyby bo tez pod tylna szyba mam lusterka
salamon Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Jest gdzieś w dziale zrób to sam jakiś tam przekażnik trzeba dodać
Damjan Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 41 minut temu, dijo55 napisał: Jak zmodernizowac klimatronik od b7 zeby dzialal w b6 chodzi mi o podgrzewanie tylnej szyby bo tez pod tylna szyba mam lusterka Możesz też zrobić swap panelu klimatronika z B7 do B6. Zniknie problem z ogrzewaniem tylnej szyby bo jednostka sterująca dalej będzie od B6. W linku poniżej masz wszystko opisane od A do Z (jest jak zrobić swap panelu, ile i gdzie przyciąć tunel 1 din). Lepszego poradnika nie trzeba. http://www.audizine.com/forum/showthread.php/641544-DIY-RNS-E-retrofit-amp-double-DIN-conversion-(picture-heavy)
dijo55 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Opublikowano 17 Lutego 2017 Mam obecnie klimatronik bez podgrzewanych foteli a chce wlozyc z podgrzewaniem z b7 jak zrobie swap bedzie to dzialalo?
salamon Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 Kupujesz od b7 z grzanymi stołkami dokładasz przekaznik i wszystko hula Zawartość dodana 6 minutes later W instalacji B6 za grzanie szyby odpowiadaja dwa przewody z kostki F ktore siedza w pinach F5 bialo fooletowy i F6 zolto fioletowy , te przewody wyciagamy z kostki F i wpinamy je bezposrednio do kostki naszego przekaznika pod styki 30 oraz 87 Teraz z przekaznika jeden kabelek ze styku 85 podlaczamy do kostki F5 (do tej z ktorej wyciagalismy nasze kabelki ) natomiast ze styku 86 dajemy kabelek do masy Tak wykonany przekaznik daje nam gwarancje pelnej funkcjonalnosci klimatronika z B7 w B6 Na koniec jeszcze przyuczenie vinu aby niebylo bledow w klimie 08- klima-10 adaptacje -kanal 81 wpisujemy 26467 testujemy i zapisujemy 1
dijo55 Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Opublikowano 21 Lutego 2017 (edytowane) Zamontowalem do a4 B6 rns-d radio slabo odbiera i kierownica wielofunkcyjna nie dziala na fisie.tez nic.nie.pokazuje jak wyjme kluczyk nadal gra nie wylacza sie co zrobic ewentualnie dokupic? Co to za wejscie.co tam podlaczyc? Edytowane 21 Lutego 2017 przez dijo55 Zmiana
Rekomendowane odpowiedzi