Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Jak jest przyczyna przełączania się silnika na benzynę przy 5000 obr. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem co wy mu doradzacie wręcz nie rozumiem waszych wypowiedzi :blink: Jeden mu radzi, żeby nie wydawać pieniędzy na źle działający samochód i żeby wydał na co innego pytam na co na rower. Jest usterka trzeba ją usunąć, a nie jakieś przemyślenia to tak jakby strzelił amortyzator i co nie będzie jechał będzie, a pieniądze przeznaczone na amortyzatory ma wydać na alusy chyba coś tu nie tak. Drugi wali wywody z obrotami na V-biegu no tak mało kto wykorzystuje na naszych drogach takie obroty na tym biegu, ale dosyć często na niższych biegach, gdzie trzeba wyprzedzić dosyć szybko i nie przełącza się biegów tylko się ciągnie do końca, bo nasze samochody mają tą elastyczność, że ładnie ciągną zważywszy na to, że ADR-y dopiero przy 5200 obr/min mają maksymalną moc. Ja sam miałem podobną przypadłość i jeździło się jak z przyczepą załadowaną gruzem dopiero parokrotna wizyta u gazownika wyprostowała wszystko i teraz nie ma praktycznie różnicy miedzy LPG a benzynką.

A czy ja mu to napisałem???

Jeżeli poza tym że przerzuca samoczynnie na benzynę nie dzieje się nic tzn nie ma spadku mocy na LPB to po co ma szukać dziury w całym???

Zgodzę się że prawidłowo zamontowana i wyregulowana instalka ciągnie do końca bez jakiegokolwiek spadku mocy,ale tak jak pisze Bogumił w codziennej jeździe nie zawsze to wykorzystujemy :tongue4:

Nie chcę się czepiać ale nie jeździłem ADR-em i możliwe że odczucia są zupełnie inne a jeżeli u mnie co powoduje to że wam brakuje mocy...bez urazy :wink4:

Troszkę się zapędziłeś z tym przykładem co do roweru i amorków :kox: :kox:

Opublikowano
  • Autor

no więc przemyślałem sprawę i autko do garażu i decyzja taka wykręciłem parownik przemyłem filterek nowy i jak radziliście mi zęby rozejrzeć sie po forum i też tak zrobiłem i znalazłem bardzo ciekawy wątek mianowicie kolega MARIO sam czyścił sobi wtryski i zrobił piękny opisik ja też to zrobiłem poskręcałem wszystko do kupy i no co akurat jest ślisko i na 5 biegu niemam odwagi narazi go ciągnoc ale sprawdziłem juz 1/2 i aż ciągłem do 7 i wszystko jak narazie git i nawet takie wrażenie jak by się żywszy zrobił niewiem jak z 5 biegjem jak będzie sucho to na pewno sprawdzę