Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtórnik Prawa Jazdy - Ważność prawka...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie...

Czy przy ponownym wyrobieniu plastiku (wtórnik Prawa Jazdy) rozumiem, że ważność mojego prawka będzie już na czas określony ???

https://obywatel.gov.pl/kierowcy-i-pojazdy/zglos-utrate-lub-uszkodzenie-prawa-jazdy#scenariusz-w-urzedzie

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Wyciąganie kasy i tyle.  Bankiet powinien być bezterminowy tak jak posiadane uprawnienia a nie na kilkanaście lat 

Opublikowano

To ze względów wizerunkowych, bo wyobraź sobie robisz prawko jak masz 18 lat masz zdjęcie z tego okresu i powiedzmy wyciągasz to prawko po 30 latach i wtedy, jak będziesz wyglądał na żywo, a jak w dokumencie.

Opublikowano
  • Autor

Samo wyrobienie 100,50zł + 2,50zł = 103zł

do tego zrobić zdjęcie u fotografa 25złi kasa leci :)

Do ważności plastiku nic bym nie miał... dał bym nawet ważność 10lat (wiadomo, zdjęcie stare a człowiek się zmienia)

Ale boję się czegoś innego... jeżeli ktoś będzie miał jakieś problemy ze zdrowiem... począwszy od noszenia okularów.. to później mu będą wydawać prawko na 5lat i będzie za każdym razem dygotał czy mu dadzą prawo jazdy na kolejne lata :/

Opublikowano
45 minut temu, cabanmat napisał:

Ale boję się czegoś innego... jeżeli ktoś będzie miał jakieś problemy ze zdrowiem... począwszy od noszenia okularów.. to później mu będą wydawać prawko na 5lat i będzie za każdym razem dygotał czy mu dadzą prawo jazdy na kolejne lata :/

To też jest na plus, czy chciałbyś, aby taki niedowidzący gdzieś Ci wyjechał, bo nie zauważył, że jedziesz. Jestem również za tym żeby, obligatoryjnie tacy ludzie w wieku 70+ mieli badania, gdyż co niektórzy stwarzają zagrożenie na drodze.

Opublikowano

tc

3 godziny temu, chudineze napisał:

Jestem również za tym żeby, obligatoryjnie tacy ludzie w wieku 70+ mieli badania, gdyż co niektórzy stwarzają zagrożenie na drodze.

Jestem na 10000 razy na TAK.

Kiedyś taki po siedemdziesiątce wymusił mi pierwszeństwo i wylądowałem na 3 dni w szpitalu z urazem nery.

Dobrze że mi nóg nie połamał stary dziad (jechałem motocyklem) w karetce usłyszałem że to jego nie pierwsze wymuszenie tego typu.

Starsi ludzie powinni mieć po 70+ badania co 2 lata, jak się nie nadaje i reakcie zwolnione to wypad,niech wnuczek wozi.

Opublikowano

Trzeba sobie zdać sprawę z tego kiedy odwiesic kluczyki na haczyk. Znam przynajmniej 3 osoby które stwierdziły koniec jazdy teraz czas by mnie wozono. 

Co do wnuczka to nie każdy go ma i nie każdy poświęca czas dziadkowi a czasem to jego jedyny środek lokomocji żeby do lekarza dojechać albo do sklepu dojechać. Osobiście uważam ze większe zagrożenie stanowi młody gniewny w aucie tatusia który popier.....ala jak szalony niż dziadek który jeździ wolno. Fakt czasem wytnie numer ale ktoremu z nas nie przytrafiło się wymuszenie lub jakiś błąd?