Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie z Sedana do Avanta w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam okację kupić amortyzatory wraz ze sprężynami 1BV i wszystko się z dawcy zgadza oprócz tego, że to sedan, a ja mam avant. Czy wtedy zawieszenie podchodzi normalnie czy coś nie pasuje i trzeba kombinować albo w ogóle się w to nie bawić? 

Opublikowano

1BV ma 3 stopnie twardości. Możesz spokojnie założyć ale nie będziesz wiedział jak siądzie. Generalnie przyjmuje się z racji tego ze Avant służy do przewożenia cięższych rzeczy, daje się mocniejsze na tył choć to nie jest regułą. Książka serwisowa i sprawdzasz w kodach, lub wlepka w kole zapasowym dotycząca obciążenia lub pod kanapą tylną w przypadku Avanta znajdziesz informacje na podstawie których sprawdzisz które z 3 stopni 1BV podejdzie najlepiej.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, jaguaro napisał:

1BV ma 3 stopnie twardości. Możesz spokojnie założyć ale nie będziesz wiedział jak siądzie. Generalnie przyjmuje się z racji tego ze Avant służy do przewożenia cięższych rzeczy, daje się mocniejsze na tył choć to nie jest regułą. Książka serwisowa i sprawdzasz w kodach, lub wlepka w kole zapasowym dotycząca obciążenia lub pod kanapą tylną w przypadku Avanta znajdziesz informacje na podstawie których sprawdzisz które z 3 stopni 1BV podejdzie najlepiej.

Tapnięte z iPhone

Rozumiem, a z samym montażem nie będzie problemu? Coś za długie, coś za małe itd. ? 

Opublikowano

Do sedana i avanta jest takie samo osadzenie, rozstaw, pochyl wiec włożysz plug&Play. Jednak miej na uwadze powyższe dane dotyczące obciążenia osi, żebyś nie zdziwił się ze rył siedzi dużo niżej niż przód. Chyba ze wstawisz nówki choć i to gwarancji nie daje.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, jaguaro napisał:

Do sedana i avanta jest takie samo osadzenie, rozstaw, pochyl wiec włożysz plug&Play. Jednak miej na uwadze powyższe dane dotyczące obciążenia osi.

Tapnięte z iPhone

Ok, wielkie dzięki kolego za szybką odpowiedź! Już sprawdzam te oznaczenia :) 

Opublikowano

Myślę że przy takiej zmianie tył będzie sporo niżej siedział :-) zmieniałem u siebie z 1ba na 1 be i trochę mi zeszło zanim znalazłem odpowiednie kat wagowe

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Myślę że przy takiej zmianie tył będzie sporo niżej siedział :-) zmieniałem u siebie z 1ba na 1 be i trochę mi zeszło zanim znalazłem odpowiednie kat wagowe

To podziel się info jakie kategorie wsadziłeś o jakim oznaczeniu. Myśle, ze wielu osobom takie info się przyda.

Tapnięte z iPhone
Opublikowano

Mam avant 1.9 tdi włożyłem na przód 6 kat wagowa a na tył 9 kat. Przód był wraz 1.5cm wyżej. Założyłem do tego talerzyki od b5 i auto stoi idealnie równo. Przód kolor niebieski zielony zielony tył niebieski różowy różowy

Zawartość dodana 1 minute later

To są akurat sprężyny od b6. B7 mają one oznaczenia

Opublikowano

Jasne. To jeszcze wrzuć info dla potomnych jakie amory przy tym zestawie siedzą.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

S line czerwone. Dokładnie jakie oznaczenie numer to nie podpowiem :-)