Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Po zwarciu nie działają kierunkowskazy, wentylator, halogeny i wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Poratujcie, miałem mały wypadek przy montażu modułu DRL. Przez przypadek zetknął mi się przewód gruby zasilający do skrzynki bezpieczników (jak patrzy się na skrzynkę na wprost to jest po lewej stronie mniej więcej na środku) z masą. Zaiskrzyło i zespawało przewód mimo, że szybko wyłączyłem stacyjkę. Po tej akcji auto pali, nic niby złego się nie dzieje, nie działają natomiast wycieraczki, kierunkowskazy (awaryjne ok), halogeny i wentylator. Znikło też 12V po zapłonie z przekaźnika 30X.

Co będzie uwalone? Przekaźnik 53 wygląda ok, nie śmierdzi i w środku nie widzę nic nadpalonego, mimo tego może być uwalony? Który jeszcze może być zepsuty? Byłbym wdzięczny za pomoc bo jutro muszę wyjechać tym autem do siebie, jestem 150km od domu :/

Opublikowano

Pierwsze co to ogarnij bezpieczniki

Opublikowano

Jeżeli światła mijania działają to obstawiam drugi przekaźnik od lewej w dolnym rzędzie przepalony w środku.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem na krótko 53 i 370 (ten w dolnym rzędzie, drugi od lewej, jak pisałeś). Po podaniu 12V na styki 85 i 86 nic się nie dzieje, nie cyka a na pozostałych stykach jest multimetr mówi, ze jest przerwa. Jadę jutro do Skody po te przekaźniki, zobaczymy czy pomoże.

Opublikowano
  • Autor

To były przekaźniki :) dzięki badyl, dobry trop. U mnie padły 53 i 370. Co najlepsze, są zamienne - ważne żeby narysowany się zgadzał, w tym piny. Wcześniej miałem 53, teraz 18 i działa elegancko.

• 1 rok później...
Opublikowano

To są te przekazniki w komorze silnika ?