Henx29 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Witam. Pacjent to Audi A4 B6 2.0 ALT. Problem ostatnio mam z elektryką. Ogólnie dzieją się różne dziwne rzeczy z alarmem, centralnym, zablokowane drzwi od pasażera na amen, że nie idzie ich otworzyć ani z pilota ani od środka etc.. Jestem na dobrej drodze w rozwiązaniu tych problemów. Po całej drodze poprzez urwane wiązki kabli w słupkach, zaśniedziałe kostki etc. zatrzymałem się na syrenie od alarmu. Moje pytanie jest takie: 1. Czy ze zdjęć tak na oko ma to szanse jeszcze działać. Baterie wylały na układ scalony i wygląda to jak wygląda. 2. Czy do działania syreny potrzebne są te baterie? Tak wiem po co one są. Jeśli odepniesz aku bla bla i tak dalej.......... Chodzi mi o to czy jeśli podepne to teraz bez baterii czy bedzie działać czy nie.
Henx29 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 Wyczyściłem całą płytkę contact cleanerem. Podłączyłem syrene i włączyłem alarm. Wymusiłem aby alarm sie włączył i d*pa blada. Kierunki migają, ale syreny nie słychać...
Henx29 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam ponownie. Otóż syrena padła już na amen. Dzisiaj na szrocie kupiłem używke, ale problem w tym, że inny numre części troche. Stara oryginalna miała numer 8E .... 605 a tą co kupiłem to 8L0 .... 605A. Czy aby działała musze tam coś kodować adaptować i inne cudawianki czy podłączyć i ma działać?
Henx29 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Żyje tu ktoś w ogóle na tym forum ?
Rekomendowane odpowiedzi