arkadiusz30 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Witam! Jestem nowym użytkownikiem na tym forum także witam i jednocześnie posiadaczem Audi A4 b5 1.6 benzyna. Kupiłem auto 2 miesiące temu. Wszystko ogólnie jest w porządku, wymieniłem rozrząd olej, płyn chłodniczy filtry i ostatnio filtr kabinowy. Nurtuje mnie tylko jedna rzecz którą zauważyłem już podczas kupna, a mianowicie tłusty nalot na szybach wewnątrz auta. Czytałem trochę i wychodzi na to że może być nagrzewnica uszkodzona i gdzieś tak się dostaje przez nawiewy. Ogrzewanie grzeje prawidłowo i chłodzi tak samo dobrze, klima działa. Wymieniłem na początek filtr kabinowy ale to nie pomogło. Trochę ubywa ze zbiorniczka płynu tylko nie bardzo widać gdzie ucieka. Niby gdzieś tam od spodu widać na wężykach jakieś małe kropelki, ale nie wygląda to na wyciek. A i jak otworze maskę to za każdym razem wycieram zbiorniczek płynu jakby gdzieś tam po nim zlatywało... przez korek wlewu? Proszę o jakieś porady.
PiterA4 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 masz bude z diesla i silnik po swapie proponuje zrobic swapa na diesla wtedy ropa tłusta i szyby tłuste pozdro nie dziekuj.....
Rekomendowane odpowiedzi