Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jaką moc RMS ma radio concert ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.. na przednie głośniki ??

Opublikowano

ok. 2x25W - najprościej sprawdzić to, patrząc na zastosowaną końcówkę mocy;) Tak łopatologicznie mówiąc - concert ma mało mocy i do tego upierdliwy jest fakt, że po podgłośnieniu na maksa, ucina trochę basy.

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście coś takiego stwierdziłem .. ale myślałem że to wina głośników. W tym wypadku nie powinno być problemów bo głośniczki mają teoretycznie 2x30W. A jak to można stwierdzić po końcówce mocy ... tak na przyszłość jak będę kupował inne radio ??

Opublikowano

akurat w radiach audi (niektórych) widać symbol końcówki - można potem wpisać w google ten symbol i zobaczyć notę katalogową danego podzespołu - tam jest napisana rzeczywista moc przy określonym napięciu i impedancji głośnika. Praktycznie rzecz ujmując, to każde radio ma właśnie 20-30W RMS, bo większe moce wymagają wyższego napięcia, wydziela się więcej ciepła, etc.

Opublikowano

Przednimi głośnikami steruje układ TDA7376B (2x35W)

Opublikowano
  • Autor
:wallbash: no to kupiłem za słabe głośniki ??
Opublikowano

raczej nie, bo i tak, jak weźmiesz radio na maksa, to nie będziesz zadowolony z efektu. Czy przypadkiem TDA7376B, to nie był w większych radiach? (symphony na przykład). Co do wcześniejszej wypowiedzi- ta kostka ma wg noty katalogowej taką moc, ale na głośnikach 2 ohm, więc przy podłączeniu 4-ohmowych, na pewno wyniesie ok. 25W

Opublikowano
  • Autor

to zostawiać te głośniki .... czy sprzedać. Chcę radiem napędzać te głośniki z przodu. Takim wzmacniaczem:

http://www.allegro.pl/item521231081_jensen_apollo_2000_nowy_gwar_fakt_tylko_129zl.html

Chcę napędzić tylne głośniki w drzwiach. Plus w przyszłości aktywna tuba.

• 9 lat później...
Opublikowano

Witam, odgrzeje troche kotleta. Mam pytanie, jakiej mocy mniej wiecej idzie sygnal z radia concert2+ na tylny wzmacniacz? Pytam bo chcialbym wymienic radio na inne, ale nie ruszac tylnej instalacji. moje nowe radio bedzie miec okolo 4x45W. czy podpinajac wyjscie tylnych glosnikow z radia do wzmacniacza harman go spale? Czy raczej zagra?