migajos Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Witam wszystkich. To mój pierwszy wpis. Nie wiedziałem, że moja ulubiona A4 ma aż tak dużą i aktywną społeczność użytkowników. Do rzeczy. Od paru dni moje A4 ma problemy z uruchomieniem. Przekręcam kluczyk i.. cisza. Wszystkie lampki kontrolne włączają się prawidłowo. Nic nie pyka pod maską. Cisza i nic nie da się zrobić. A teraz ta najdziwniejsza część. Jak samochód dłużej w tym stanie postoi, na przykład przez noc, to rano wszystko działa jak złoto. Samochód uruchamia się i jeździ bez problemu. Wygląda jakby jakieś zabezpieczenie antykradzieżowe? Immobiliser? Rozrusznik? Stacyjka? Dodam że próbowałem dwoma kluczykami. Zwykle problem występuje gdy chcę uruchomić samochód w ciągu 0,5-5 godzin od poprzedniej jazdy. Ktoś ma jakiś pomysł? Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę? A4 Avant 2004 B6 1.9tdi 130KM
MariuszKK Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Kabel był podpinany? Są jakieś błędy?
migajos Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Nie, nie ma żadnych błędów na tablicy rozdzielczej. Nic też nie było podpinane.
Rekomendowane odpowiedzi