Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 1.8T Wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka, chciałbym w swojej perełce zmienić brzmienie, wszystko legalnie itp. 

Chciałbym osiągnąć fajny dźwięk, gdyż seria jest cicha. Co musiał bym wymienić? 

Na początku myślałem nad blow off'em i filtrem stożkowym, ale daje sobie z tym spokój za dużo zachodu z tym i nie opłacalne w serii. 

Czekam na fajne propozycje.

Opublikowano

najprościej tłumik końcowy i zacznie pierdzieć, kolejny stage to przlot ale o tym powiem jak zrobie u siebie :D

Opublikowano

Blowa odpuść w 1.8T,  zamiast katalizatora wstaw downpipe(baq-garage ma dedykowane jak chcesz ew niech ktoś Ci pospawa z kwasówki) - dzięki temu turbo szybciej będzie wstawać i trochę odetchnie, jak chcesz dźwięk to daj końcowy przelotowy lub zrób pełny przelot od początku do końca(baq także ma na sprzedaż końcowe/srodkowe przelotowe lub mogą Ci pospawać), ewentualnie jak dorwiesz gdzieś to przelotowy końcowy/środkowy używke i sobie samemu pospawaj. To tyle jeżeli chodzi o dźwięk, reszta to już kwestia zwiększania mocy i zmiany podzespołów jak turbo, wtryski, pompa, IC, TIP itd... + strojenie oczywiście

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 06.05.2017 o 08:42, ArcziA418T napisał:

Hejka, chciałbym w swojej perełce zmienić brzmienie, wszystko legalnie itp. 

Chciałbym osiągnąć fajny dźwięk, gdyż seria jest cicha. Co musiał bym wymienić? 

Na początku myślałem nad blow off'em i filtrem stożkowym, ale daje sobie z tym spokój za dużo zachodu z tym i nie opłacalne w serii. 

Czekam na fajne propozycje.

przelocik jaki ostatnio wykonałem w b5 1,8T brzmi tak.

Opublikowano

kurcze fajnie to brzmu u Ciebie bartez80zrobiłem u siebie na ori końcowym i środkowym przelocie 2.5" ny BAQ Garage ale jest cicho, delikatny basik przy 2 tyś obr, fakt turbo wstaje wcześniej, i wkręca się niesamowicie, poprawa parametrów na plus, chyba musze zrobić końcowy przelot i zobacze jak będzie grzmieć :P

Opublikowano
11 godzin temu, fifek-1985 napisał:

kurcze fajnie to brzmu u Ciebie bartez80zrobiłem u siebie na ori końcowym i środkowym przelocie 2.5" ny BAQ Garage ale jest cicho, delikatny basik przy 2 tyś obr, fakt turbo wstaje wcześniej, i wkręca się niesamowicie, poprawa parametrów na plus, chyba musze zrobić końcowy przelot i zobacze jak będzie grzmieć :P

to nie moje auto ,tylko klienta .... :)

Opublikowano

wiem wiem ale Ty robiłeś :D więc traktuję jak Twoje :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A co dokładnie kupić, żeby oryginalny wydech zamienił się w fajną bestię? Jaki dokładnie wydech końcowy, i jak to przerobić. :P

Opublikowano
  • Autor

co dokładnie zrobiłeś żeby uzyskać taką piękność, też tak chcę u siebie mam serie.

Opublikowano
6 godzin temu, ArcziA418T napisał:

co dokładnie zrobiłeś żeby uzyskać taką piękność, też tak chcę u siebie mam serie.

czy to pytanie kierowales do mnie ???

Opublikowano
  • Autor

Tak, bo chce żeby moja tak brzmiała. Co muszę zrobić, wydech seria. Itp.

Opublikowano
51 minut temu, ArcziA418T napisał:

Tak, bo chce żeby moja tak brzmiała. Co muszę zrobić, wydech seria. Itp.

downpipe i przelot na dwuch tlumikach ,calosc z kwasowki ,jak nie masz speca u siebie do zapraszam do Olsztyna ,daleko nie masz :)

tak to wyglada pod autem  

Opublikowano
Godzinę temu, bartez80 napisał:

downpipe i przelot na dwuch tlumikach ,calosc z kwasowki ,jak nie masz speca u siebie do zapraszam do Olsztyna ,daleko nie masz :)

Jaki to jest koszt, bez downpipe?

Opublikowano
15 minut temu, donalex napisał:

Jaki to jest koszt, bez downpipe?

razem z v-bandami ,plecionka  i calym potrzebnym majdanem,wraz z montazem 2500 pln