grzanek85 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam jakie obroty powinien mieć mój klekocik(1.9Tdi) na biegu jałowym. Teraz mam ok 860 i wywala mi błąd 01117 jakaś mądra głowa w warsztacie powiedziała mi że tro alternator nie dostaje wzbudzenia na biegu jałowym i stad ten błąd. z góry dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spanky Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam jakie obroty powinien mieć mój klekocik(1.9Tdi) na biegu jałowym. Teraz mam ok 860 i wywala mi błąd 01117 jakaś mądra głowa w warsztacie powiedziała mi że tro alternator nie dostaje wzbudzenia na biegu jałowym i stad ten błąd. z góry dziękuje za odpowiedzi idealne obroty to 861 .... a co do błędu to jest tylko posrednio zwiazane z ladowaniem ten sygnal okresla obciazenie alternatora i okresla jednen z warunkow wlanczeniadodatkowego ogrzewania wody ( Zusatzheizung ) przyczyny tego błedu to : wlaniety alternator walniety regulator alternatora albo kabelki - ten od Alternatora do ecu zródło: Diagtronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzanek85 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Dogrzewania wody u mnie chyba nie ma bo klimatronika nie posiadam więc będę szukał tych przewodów dzięki za odpowiedź. Więc regulacja obrotów z 860 na 861 jest chyba nie opłacalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pre_pl Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 masz obroty ok, więc zamykam temat - opis błędu 01117 masz w innym temacie (nie rób crossów !!) zmieniam też temat, bo jest niezgodny z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi