grzanek85 Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam jakie obroty powinien mieć mój klekocik(1.9Tdi) na biegu jałowym. Teraz mam ok 860 i wywala mi błąd 01117 jakaś mądra głowa w warsztacie powiedziała mi że tro alternator nie dostaje wzbudzenia na biegu jałowym i stad ten błąd. z góry dziękuje za odpowiedzi
spanky Opublikowano 28 Lutego 2007 Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam jakie obroty powinien mieć mój klekocik(1.9Tdi) na biegu jałowym. Teraz mam ok 860 i wywala mi błąd 01117 jakaś mądra głowa w warsztacie powiedziała mi że tro alternator nie dostaje wzbudzenia na biegu jałowym i stad ten błąd. z góry dziękuje za odpowiedzi idealne obroty to 861 .... a co do błędu to jest tylko posrednio zwiazane z ladowaniem ten sygnal okresla obciazenie alternatora i okresla jednen z warunkow wlanczeniadodatkowego ogrzewania wody ( Zusatzheizung ) przyczyny tego błedu to : wlaniety alternator walniety regulator alternatora albo kabelki - ten od Alternatora do ecu zródło: Diagtronik
grzanek85 Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Opublikowano 1 Marca 2007 Dogrzewania wody u mnie chyba nie ma bo klimatronika nie posiadam więc będę szukał tych przewodów dzięki za odpowiedź. Więc regulacja obrotów z 860 na 861 jest chyba nie opłacalna
pre_pl Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 masz obroty ok, więc zamykam temat - opis błędu 01117 masz w innym temacie (nie rób crossów !!) zmieniam też temat, bo jest niezgodny z regulaminem
Rekomendowane odpowiedzi