Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Problem z regulacją wysokości świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi::audi::a4fan::ON: wszystkich , z góry przepraszam jak zadaje pytanie a taki temat juz jest .

Mam problem z regualcją wysykości świateł w Audi A4 1.9 TDi 110 KM AVANT z 1997 roku .Nabyłem samochód ale nie było przełącznika regulacji świateł mijania .To co wiem to chyba nie ma silniczków do regualcj wysokości.Posiadam reflektory 3 w 1 czyli halogen, mijania i drogowe w jednej lampie.Mam trochę problem bo ludzie migają i widać że razi ich ,wyregulowałem manualnie ale jak w avanta załaduję coś to jest problem znowu .

To co wiem nie miał świateł ksenonowych .

Proszę o pomoc jak mogę zamontować regualcję świateł jak poprowadzić kable do przełącznika.Pozdrawiam i proszę o ewentualne pytania z mojej dziedziny czyli Ratowania ludzkiego życia także udzielę informacji .dzieki za odpowiedzi .

Opublikowano

jesli chodzi o regulacje,to moze najprosciej bedzie podjechac do jakiegos mechanika,zeby obejrzal lampe i stwierdzil,co jej tak na prawde dolega,moze tylkosie cos odlaczylo,z tego co wiem wszystkie modele posiadaja regulacje wysokosci-manualna

a jesli chodzi o Twoja dziedzine-zaloz watek z opisem pewnych procedur w dziale na kazdy temat-na pewno sie przyda... :wink4:

Opublikowano

Kurcze, chyba się nie wyspałem bo za bardzo nie kumam co napisałeś :blink:

Masz może regulację wysokości świateł w środku - o lewej stronie od kierownicy :?:

Jeżeli tak to sprawdź czy są silniczki w lampach - jak zdejmiesz osłone do zmiany żarówki to na dole powinieneś zauważyć.

Sprawdź, napisz co jest to będziemy dalej myśleć :wink4:

Opublikowano

Jarko kolega ma rocznik 97 wiec rególacje ma na konsoli srodkowej pod kratkami nawiewów. przynajmniej tam powinna byc, no i w tych rocznikach było to seryjnie wiec jak nie ma pokrętła to mozliwe ze ktos wyjął i wsadził zaslepke. w takim razie trzeba wyjąc zaslepki i sprawdzic czy nie ma kostki pod nią i dodatkowo przepatrzec lampy czy są silniczki i instalacja w lampie tak jak radzisz kolego jarko :D

Opublikowano

Nie widziałem B5 aby nie miało regulacji świateł :gwizdanie:

Może faktycznie masz, a problem tkwi w przysłowiowym kabelku i włączniku.

Silniczków na Allegro jest pod dostatkiem.

Szukaj A4 rozbiórka, A4 części i dzwoń pytając o te podzespoły. Naprawdę telefonicznie można ugrać dobre ceny.

Masz może regulację wysokości świateł w środku - o lewej stronie od kierownicy :?:

To trzeci guzik od prawej w konsoli środkowej jak poniżej:

7.jpg

a jesli chodzi o Twoja dziedzine-zaloz watek z opisem pewnych procedur w dziale na kazdy temat-na pewno sie przyda... :wink4:

Zrobiłem to ponad rok temu http://www.a4-klub.pl/smf/pierwsza_pomoc_na_miejscu_wypadku_bls-t18844.0.html

Opublikowano

Zrobiłem to ponad rok temu

dzieki za nakierowane - :wink4:
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kurcze, chyba się nie wyspałem bo za bardzo nie kumam co napisałeś :blink:

Jeżeli tak to sprawdź czy są silniczki w lampach - jak zdejmiesz osłone do zmiany żarówki to na dole powinieneś zauważyć.

Sprawdź, napisz co jest to będziemy dalej myśleć :wink4:

Jarko kolega ma rocznik 97 wiec rególacje ma na konsoli srodkowej pod kratkami nawiewów. przynajmniej tam powinna byc, no i w tych rocznikach było to seryjnie wiec jak nie ma pokrętła to mozliwe ze ktos wyjął i wsadził zaslepke. w takim razie trzeba wyjąc zaslepki i sprawdzic czy nie ma kostki pod nią i dodatkowo przepatrzec lampy czy są silniczki i instalacja w lampie tak jak radzisz kolego jarko :D

Witajcie , dziękuję z góry za odpowiedzi ale wiem o czym piszecie i nie mam takiego przełącznika 0,1,2,3 jak to jest w załączonym obrazku. W zamian tego przełącznika mam taki sam jak do halogenów włączania. Natomiast obok mam działający przełącznik halogenów( lampy z wbudowanymi halogenami) a później ogrzewani szyby i awaryjne.Kupiłem już takie zestawienia i nie wiem czy może byly ksenony w roczniku 1997 i ktoś albo podmienił albo może był dzwon .Oczywiście jest także spryskiwacze reflektorów ale dziłają nie jak powinny z manetki tylko jak się podepnie zasilanie do pompki spryskiwacza (tej na górze ).Dzięki wielkie za porady i sugestie . Pozdrawiam

Acha i jeszcze nie mam na 100% silniczków regulacji ani żadnych wiązek kabli :-/

Opublikowano

a nie włączają Ci się czasem spryski gdy naciśniesz ten "drugi" przycisk udający ten od halogenów :cool1:

Opublikowano
  • Autor

a nie włączają Ci się czasem spryski gdy naciśniesz ten "drugi" przycisk udający ten od halogenów :cool1:

Witaj, no właśnie nie działają spryskiwacze świateł ja włącze ten drugi przycisk , nawet nie działają jak przytrzymam dłużej manetkę wycieraczek, Ten dodatkowy przycisk wogole nawet nie jest podświetlony i nie reaguje na nic.Dziwne nie wiem .