adam-czyk Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Witam forumowiczów Zwracam się do Was forumowicze z pytaniem czy spotkaliście się z wentylatorem 9-łopatkowym w audi a4 b5? Silnik to 1.8t AEB z 96 roku. Rozleciało mi się sprzęgło wiskotyczne i przez jego bicie urwało mi jedną łopatkę w wiatraku. Dodaje zdjęcie tego wiatraka: http://pokazywarka.pl/5yognv/ No i chciałem kupić jakiś ale wszędzie tylko są 11 łopatkowe i nie wiem czy będzie mi pasował. Występowały w jakimś Audi takie wiatraki z 9 łopatkami? To sprzęgło wiskotyczne też jakieś jest dziwne tak jakby od 2-litrowego A6. Czy one się jakoś różniły oprócz trochę inną budową? Dzieki za odpowiedź. Pozdro Jarek
JawoR36 Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Sprawdź nr części i będziesz wszystko wiedział.
adam-czyk Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Opublikowano 28 Maja 2017 19 godzin temu, JawoR36 napisał: Sprawdź nr części i będziesz wszystko wiedział. Do mojego modelu przewidziany jest wiatrak 11-łopatkowy i inna wiskoza niż obecnie była założona. Niestety nie mam fizycznej możliwości sprawdzenia numerów na tym starym wiatraku dlatego pytam od czego on może być.
JawoR36 Opublikowano 28 Maja 2017 Opublikowano 28 Maja 2017 Kup wisko i wiatrak za 30zł od jakiegokolwiek 1.6/1.8/1.8T lub 1.9TDI i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi