Damian J. Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Witam. Mam dość spory problem ze wskaźnikiem paliwa. Kupiłem 3.0 w którym było przekładane quattro z anglika. Podobno jakieś kabelki ciągneli i przekodowali licznik na quattro. Niestety wskaźnik leży na 0 , nie wariuje. Próbowałem z wyciąganiem bezpiecznika nr.15 ale po tym dźwiga sie na 1/4 i w ciagu 1 dnia leci na 0... Licznik z kolor fis, auto 2001 ,anglik był podobno 2002 lub początek 2003 chociaż ostatnio jak byłem na podnośniku to na baku wybite 2001.. Ktoś pisał że trzeba wejść w soft samego licznika lub że to wina pływaków że źle współgrają rocznikowo z licznikiem i musiałbym zmienić na pływaki z quattro z 2001. Czy jest tu jakiś magik z okolic Katowic który wie i umiałby to ogarnąć?
Damian J. Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2017 Czytałem ten wątek, tyle że ja mam podłączone pływaki ale źle pokazują. Ja z elektryki jestem noga, dlatego pytam czy ktoś by mi to umiał sprawdzić czy jest to dobrze podłączone i czy pływaki są ok. Nie znam nikogo w okolicach Katowic kto by to ogarnął.
lipmar1789 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 W Vagu zmień kodowanie licznika. Nie pamiętam, gdzie to było ale na pewno jest. Może masz zakodowany inny czujnik niż powinien być
Rekomendowane odpowiedzi