fenri95 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Witam da się jakoś w łatwy sposób sprwadzić sonde lambda ? Przez ostatni tydzien auto stało się trochę mułowate ruszam z pod świateł daje gazu a tu jakby go cos muliło że prawie by zgasł..Zauważyłem że kabel idacy właśnie do sondy byl przyklejony do kolektora i przytopiony kabel. Drutów niby nie ma na wierzchu ale jak upewnić się że to sonda 100% ? Czasami jak chce energicznie ruszyć daje gaz to auto dostaje muła.
A4CCH Opublikowano 2 Czerwca 2017 Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Podepnij kompa, sondy raczej bym nie obstawiał, jak aż prawie gaśnie ... Edytowane 2 Czerwca 2017 przez A4CCH
fenri95 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2017 Może troszkę przesadziłem ale takiego ma muła jakby coś go blokowało. Komputer podepne pewnie dopiero w środę. Sam mogę przeczyścić przepustnice + wymiana świec. Sam zrobiłem autkiem ponad 30 tys a odkad kupiłem nic nie zmieniane. 1 wykręciłem wizualnie jest ok nie wiem jak reszta. Kolego jakie polecasz świece do 1.6? Najlepiej jakis konkretny model pewnie NGK ?
fenri95 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 Błąd sondy oraz przepływomierza wyszło pod kompem. Błąd sondy to dolna wartość
fenri95 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 "otwarty/zwarty obwód do masy przepływomierza 00520 " Taki błąd dokładnie oraz Sterowanie Lambda 00537. Do tej przepływki jest jakiś bezpiecznik przeczytałęm przypadkiem na innym forum ale nic takiego nie widze.
fenri95 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 Wymieniłem przepływke i działa temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi