Konradus5 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam mam pytanie czy jest możliwość uruchomienia silnika z wymontowanym turbo ? Na wężach olejowych i chłodzenia bym zrobił obieg , wiem ze to pewnie głupi pomysł ale chodzi mi o to by wyeliminować uszczelke pod głowicą bo strasznie kopci parą i spalonym olejem i mam taką teorie że turbo puszcza i to i to , sprawdzałem luzy i wzdłużne są z 0.5mm może trochę minimalnie więcej, kompresja na cylindrach od 1 do 4 - 13.5 13.5 13.5 12
LoudMode Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Też ostatnio nad tym myślałem. Ale co zrobisz z kolektorem wydechowym? Tam pójdzie ogień więc troche odpada. Pozatym kombinacje z dolotem żeby lecieć przez filtr... Podobno luzu wzdłużnego nie może być żadnego i ja tym sie sugerowałem bo u mnie był. Dobrze by było zobaczyć tip i intercooler bo ja wylałem z niego troche oleju. Oddałem turbo do regeneracji i zobacze co z tego będzie : ) Pomiar kompresji Ci nic nie da w przypadku spalania oleju.
Rekomendowane odpowiedzi